Broekbakema
Broekbakema

Flux TU Delft

Flux TU Delft: tijdelijke onderwijsruimte met de sfeer van een permanent gebouw

De campus van de TU Delft krijgt een nieuw tijdelijk onderwijsgebouw: Flux. Het gebouw biedt plek aan ruim 750 studenten. Benieuwd? We lichten een tipje van de sluier op.

UITSTRALING & KARAKTER

Flux is weliswaar een tijdelijk onderkomen, maar heeft qua uitstraling het karakter van een permanente plek. De gevelbeplanting en de bomenrijen op het terrein – een voormalige parkeerplaats – versterken die sfeer.

CIRCULAIR ONTWERP

Architect en directeur-partner Erik van Eck ziet dat assemblage en prefabricage architectonische kansen biedt: ‘Assemblage leent zich goed voor circulair ontwerpen en hergebruik. Bovendien is een gebouw in deze opzet makkelijk aanpasbaar. Genoeg mogelijkheden dus, ook al zal het maatwerkontwerp natuurlijk nooit verdwijnen’.

THUIS VOOR STUDENTEN

Het gebouw is in nauwe samenwerking met de TU Delft ontstaan. ‘De samenwerking met de organisatie en haar studenten is waardevol, het zal een thuis worden voor en door studenten’, aldus Erik. Hoe dit eruit komt te zien? Daarover binnenkort meer.

Project
Flux TU Delft: tijdelijke onderwijsruimten voor ruim 750 studenten.
Locatie
Delft, Nederland
Opdrachtgever
TU Delft
Start ontwerp
2021
Architect
Erik van Eck MArch
Omschrijving
De campus van de TU Delft krijgt een nieuw tijdelijk onderwijsgebouw: Flux. We ontwierpen een gebouw met de sfeer van een permanente plek. Flux biedt straks plek aan ruim 750 studenten.

Wilt u meer weten? Wij vertellen u graag meer.

  • Erik van Eck MArch
  • Architect directeur