Broekbakema
Broekbakema

Erik van Eck MArch

Architect directeur

Email

“Met onze architectuur willen wij mensen inspireren en gelukkig maken omdat wij ervan overtuigd zijn dat gelukkige mensen beter presteren.”

De natuur is mijn grootste inspiratiebron. Mooier dan dat kun je niet ontwerpen. Voor mij zit de allure van een gebouw in natuurlijke eenvoud. Ik zoek naar de essentie. En ik wil mensen samenbrengen. Dat maakt mijn vak na 25 jaar nog steeds zo leuk. Ik ontwerp veel kantoor- en R&D-omgevingen, waaronder voor Canon, DSM en Trespa. Dan zoek ik al heel snel de eindgebruikers op. Wat hebben zij nodig in hun werk? Wanneer voelen zij zich echt thuis en op hun werkplek? Medewerkers dragen zo zelf bij aan hun nieuwe gebouw. Van co-creatie krijg je gebouwen met een ziel en eigen verhaal. En minstens zo belangrijk: een plek waar medewerkers trots op zijn. Waar ze samen veel meer bereiken. Met die synergie wil ik het verschil maken voor mijn opdrachtgevers.

Podcast #1: Community-building in onze gebouwen

In deze recentste podcast vertellen we meer over mijn persoonlijke inzichten in community-building op de werkvloer en hoe het hele team van Broekbakema daaraan bijdraagt. Een podcast uit het kersverse Canon Production Printing Headquarters te Venlo.