Broekbakema
Broekbakema

Bureau

office

Respectvol samenwerken aan boeiende projecten

Ons bureau

van nelle fabriek contact

Ons architectenbureau is opgericht in 1910 en gevestigd in de Van Nellefabriek in Rotterdam, ontworpen door de grondleggers van ons bureau, architecten Brinkman en Van der Vlugt. Sinds 2014 is de unieke fabriek benoemd tot Unesco werelderfgoed.

We zetten onze jarenlange ervaring in voor inspirerende projecten op het gebied van onderwijs en research, kantooromgevingen, publieke- en overheidsgebouwen, masterplannen, transformaties en interieurconcepten.

Van het begin tot het eind is ons bureau enthousiast bij onze projecten betrokken en begeleiden we ze efficiënt binnen tijd en budget. Onze bedrijfsvoering is daarbij op hoog professioneel niveau georganiseerd. Ook het integraal samenwerken in BIM, dat we al sinds 2006 doen voor projecten van allerlei schaalgroottes, in elke fase en op het hoogste uitwerkingsniveau, draagt bij aan onze budget-gestuurde ontwerpen.

Met onze eigen duurzaamheidcoördinator, onze BREEAM experts op het gebied van nieuwbouw, gebiedsontwikkeling en ‘in-use’, het energieprestatiegericht ontwerpen met behulp van analyse tool Sefaira onderstrepen we het belang dat we hechten aan duurzaamheid in onze gebouwen.

Onze rijke geschiedenis

De voormalige aanvoerloodsen voor koffie en thee van de befaamde Van Nelle Fabriek in Rotterdam hebben we getransformeerd tot een prettige werkruimte voor onze medewerkers.

Daarmee treden we letterlijk in de voetsporen van onze oprichters. Door hen, door Van den Broek en Bakema en door de latere generaties architecten zijn een groot aantal gerenommeerde gebouwen gerealiseerd, waaronder de aula van de TU in Delft, De Kuip, Gebouw X en natuurlijk de Van Nellefabriek die onlangs benoemd is tot Unesco Werelderfgoed.

Vacatures

STAGIAIR(E)S

Ben je een student Architectuur of Bouwkunde (TU, Academie, HBO) of vanuit een specifieke studierichting/master heel bevlogen bezig met duurzaamheid en circulariteit? Dan hebben wij per september 2024 t/m januari 2025 een stageplek voor je bij Broekbakema in de Van Nellefabriek.

We bieden relevante werkervaring, inspiratie en begeleiding door ons creatieve team met no-nonsense mentaliteit. Je kunt als volwaardig teamlid meewerken aan één van onze projecten of een onderzoek uitvoeren op het gebied van circulariteit/duurzaamheid. Je werkt onder begeleiding van een architect en krijgt de kansen om diverse facetten van het ontwerpproces in de praktijk mee te maken.

Wij zoeken:

 • Enthousiasme, ambitie en ontwerptalent
 • Ervaring met 3D modelleren (liefst Autodesk Revit) en Adobe Indesign en Photoshop
 • Een reeds gevorderde maar nog geen afgeronde opleiding aan de TU, Academie van Bouwkunst of HBO
 • Minimaal 5 maanden beschikbaarheid
 • Minimaal 4 dagen per week

Wij bieden:

 • Een fantastische werkomgeving met leuke collega’s in de monumentale Van Nellefabriek
 • Inspiratie door informatieve vakmiddagen, gezellige borrels en mooie samenwerkingen
 • Relevante ervaring in concrete projecten op je CV
 • Een standaard stagevergoeding

De koffie staat klaar! Kom je binnenkort kennismaken?

Reageren doe je door je motivatiebrief, CV en portfolio in een pdf van maximaal 7MB te mailen naar info@broekbakema.nl

 

COMPUTATIONAL DESIGN STAGIAR(E)

Ben je een student Architectuur of Bouwkunde (TU, Academie, HBO) of vanuit een specifieke studierichting/master heel bevlogen bezig met duurzaamheid en circulariteit? Dan hebben wij per september 2024 t/m januari 2025 een stageplek voor je bij Broekbakema in de Van Nellefabriek.

We bieden relevante werkervaring, inspiratie en begeleiding door ons creatieve team met no-nonsense mentaliteit. Ieder jaar ontwerpen we tientallen BIM-modellen. Voor al deze modellen streven we de hoogste kwaliteit na en daar kun jij aan mee werken.  Je werkt onder begeleiding van onze BIM-manager en krijgt de kansen om diverse facetten in de praktijk mee te maken.

Ieder jaar ontwikkelen we nieuwe workflows, bijvoorbeeld om een volledige MPG-berekening te doen op basis van BIM of output te genereren voor het maken van een BENG-berekening. Zelf vind je het leuk om hier in te innoveren en voorstellen in te doen.

Wij zoeken:

 • Enthousiasme, ambitie en een voorliefde voor computational design
 • Ervaring met 3D modelleren (liefst Autodesk Revit), Rhino, Grasshopper en Ladybug tools
 • Een reeds gevorderde maar nog geen afgeronde opleiding aan de TU, Academie van Bouwkunst of HBO
 • Minimaal 5 maanden beschikbaarheid

Wij bieden:

 • Een fantastische werkomgeving met leuke collega’s in de monumentale Van Nellefabriek
 • Inspiratie door informatieve vakmiddagen, gezellige borrels en mooie samenwerkingen
 • Relevante ervaring in concrete projecten op je CV
 • Een standaard stagevergoeding

De koffie staat klaar! Kom je binnenkort kennismaken?

Reageren doe je door je motivatiebrief, CV en portfolio in een pdf te mailen naar : info@broekbakema.nl