Broekbakema
Broekbakema

Bureau

office

Respectvol samenwerken aan boeiende projecten

Ons bureau

van nelle fabriek contact

Ons architectenbureau is opgericht in 1910 en gevestigd in de Van Nellefabriek in Rotterdam, ontworpen door de grondleggers van ons bureau, architecten Brinkman en Van der Vlugt. Sinds 2014 is de unieke fabriek benoemd tot Unesco werelderfgoed.

We zetten onze jarenlange ervaring in voor inspirerende projecten op het gebied van onderwijs en research, kantooromgevingen, publieke- en overheidsgebouwen, masterplannen, transformaties en interieurconcepten.

Van het begin tot het eind is ons bureau enthousiast bij onze projecten betrokken en begeleiden we ze efficiënt binnen tijd en budget. Onze bedrijfsvoering is daarbij op hoog professioneel niveau georganiseerd. Ook het integraal samenwerken in BIM, dat we al sinds 2006 doen voor projecten van allerlei schaalgroottes, in elke fase en op het hoogste uitwerkingsniveau, draagt bij aan onze budget-gestuurde ontwerpen.

Met onze eigen duurzaamheidcoördinator, onze BREEAM experts op het gebied van nieuwbouw, gebiedsontwikkeling en ‘in-use’, het energieprestatiegericht ontwerpen met behulp van analyse tool Sefaira onderstrepen we het belang dat we hechten aan duurzaamheid in onze gebouwen.

Onze rijke geschiedenis

De voormalige aanvoerloodsen voor koffie en thee van de befaamde Van Nelle Fabriek in Rotterdam hebben we getransformeerd tot een prettige werkruimte voor onze medewerkers.

Daarmee treden we letterlijk in de voetsporen van onze oprichters. Door hen, door Van den Broek en Bakema en door de latere generaties architecten zijn een groot aantal gerenommeerde gebouwen gerealiseerd, waaronder de aula van de TU in Delft, De Kuip, Gebouw X en natuurlijk de Van Nellefabriek die onlangs benoemd is tot Unesco Werelderfgoed.

VACATURES

MARKETINGCOMMUNICATIE

Ben of ken jij onze nieuwe marketingcommunicatie-collega?
Wij zoeken een junior/medior-medewerker (24 uur)

Het best bewaarde geheim van innovatieve organisaties zit niet alleen in kennis. Een inspirerende werkomgeving doet minstens zo veel. Het trotse clubgevoel van een ‘great place to work’. Wij helpen organisaties met de ontwikkeling van gebouwen waar mensen in hun element zijn. Omdat wij geloven dat communities meer impact maken als mensen zich op hun plek voelen. Hoe klinkt dat, goed hè? Wil je ons meehelpen (of weet je iemand)? Lees dan even verder voor meer informatie over deze functie.

Wat ga je doen?
Je zorgt ervoor dat onze dagelijkse communicatie met relaties en klanten op rolletjes verloopt. Jij creëert en publiceert content voor onze nieuwsbrieven, socials en website. Voor pakkende teksten en verhalen draai jij je hand niet om. Uiteraard houd jij ook de statistieken bij. Met jouw creativiteit maak je aansprekende klantpresentaties, visuals en andere communicatiemiddelen, waar nodig met leveranciers. Ook organiseer je onze (klant-) evenementen. De uitvoering bewaak je van A-tot-Z. Je stelt activiteiten- en content-kalenders op. In een compact team werk je nauw samen met onze senior communicatieadviseur, de bureaupartners en architecten. Je drukt een stevig stempel op onze marketingcommunicatie. Met alle ruimte om te groeien in je rol. Wij groeien namelijk ook graag door jou.

Voel je een ‘ja’? Dan vinden we dit mooi meegenomen:
• Je krijgt energie van onze community building missie
• Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau
• Met 1-3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur in de zakelijke dienstverlening
• Je hebt enige ervaring met het schrijven van content en webartikelen
• Ervaring met InDesign en videobewerking-tools is een pré
• Je hebt enige ervaring met Google Analytics, CRM- en mailsystemen
• Je bent proactief en pakt graag door voor het resultaat
• Je presteert goed onder druk
• Je schrijft vlekkeloos Nederlands. De Engelse taal beheers je goed
• Je ben leergierig en creatief
• Je ben een planner en regelt alles tot in de puntjes
• Je bent een teamspeler en viert je successen graag met anderen

 

Je werkdag in een notendop?
Op ons sfeervolle kantoor in de Van Nelle Fabriek begin je als eerste met een kop koffie (tuurlijk, er is ook thee).  Je collega’s begroet je bij ons befaamde espresso-apparaat. Daarna check je de taken van die dag in ons projectmanagement-systeem.

In de ochtend schrijf je een paar posts voor de socials. Daarover stem je nog even af met je collega, die senior communicatieadviseur is. Je hebt ook nog wat regelzaken voor het klantevenement volgend kwartaal. Tussendoor bel je met de fotograaf voor de beelden van een opgeleverd hoofdkantoor van een multinational.

Bij de lunch checkt een collega of je met het bureau-uitje naar Diergaarde Blijdorp meegaat, een klant van Broekbakema. In de middag neem je met één van de bureaupartners de slides door voor een presentatie. Je vraagt hem meteen om een reactie op je laatste projecttekst voor de website. Deze content neem je de week erop mee in de digitale nieuwsbrief. Aan het einde van de dag check je de aanmeldingen voor een klantevenement later die maand.

Over Broekbakema
Wij zijn community builders in hart en nieren. Met onze gebouwontwerpen gaan wij voor het gemeenschapsgevoel van mensen. Dat doen we al zo’n 100 jaar. Van De Kuip, de Van Nelle Fabriek, Diergaarde Blijdorp tot hoofdkantoren van multinationals en bekende kennisinstituten in de wereld van onderwijs en R&D. Onze tijdloze gebouwen staan in het hart van de samenleving. Al decennialang zetten wij alles op alles om duurzame- en gezonde gebouwen te maken voor het welzijn van mensen.

 

Wat bieden we je?
• Parttime dienstverband: 3 dagen per week
• Marktconform salaris
• Prima secundaire arbeidsvoorwaarden (cao voor architectenbureaus)

Verras ons met je brief en cv. Mail naar info@broekbakema.nl.
Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Wendy Duinkerke via 010-413 4780.

_________________________________________________________________

 

STAGIAIR(E)S

Ben je een student Architectuur of Bouwkunde (TU, Academie, HBO) of vanuit een specifieke studierichting/master heel bevlogen bezig met duurzaamheid en circulariteit? Dan hebben wij per februari ’24 een stageplek voor je bij Broekbakema in de Van Nellefabriek.

We bieden relevante werkervaring, inspiratie en begeleiding door ons creatieve team met no-nonsense mentaliteit. Je kunt als volwaardig teamlid meewerken aan één van onze projecten of een onderzoek uitvoeren op het gebied van circulariteit/duurzaamheid. Je werkt onder begeleiding van een architect en krijgt de kansen om diverse facetten van het ontwerpproces in de praktijk mee te maken.

Wij zoeken:
• Enthousiasme, ambitie en ontwerptalent
• Ervaring met 3D modelleren (liefst Autodesk Revit) en Adobe Indesign en Photoshop
• Een reeds gevorderde maar nog geen afgeronde opleiding aan de TU, Academie van Bouwkunst of HBO
• Minimaal 5 maanden beschikbaarheid
• Minimaal 4 dagen per week

Wij bieden:
• Een fantastische werkomgeving met leuke collega’s in de monumentale Van Nellefabriek
• Inspiratie door informatieve vakmiddagen, gezellige borrels en mooie samenwerkingen
• Relevante ervaring in concrete projecten op je CV
• Een standaard stagevergoeding

De koffie staat klaar! Kom je binnenkort kennismaken?
Reageren doe je door je motivatiebrief, CV en portfolio in een pdf van maximaal 7MB te mailen naar info@broekbakema.nl.