Broekbakema
Broekbakema

Brightlands Circular House

Circular House: nieuwe faciliteit voor circulaire plastics

Onze circulaire economie vereist ‘zero waste’ en dus ook het definitieve afscheid van plastic afval. Daarom sloegen Brightlands Chemelot Campus, TNO en Maastricht University de handen ineen met de campuslocatie Brightlands Circular Space. In opdracht van deze alliantie ontwerpen wij het gebouw Circular House met een spilfunctie voor de innovatie, demonstratie en pilotproductie van ‘zero waste’ plastics.

 

Zero waste plastics 


De campuslocatie in Sittard-Geleen wordt nu al een ‘game changer’ genoemd in de versnelling van plastics recycling en is financieel mogelijk gemaakt door de overheid. Op deze nieuwe plek werken kennisinstituten en bedrijven nauw samen aan de ontwikkeling van circulaire plastics en een versnelling van ‘zero waste’

Multifunctionele ‘eye catcher’

Naast productie en laboratoria vraagt die transitie ook om faciliteiten voor co-creatie, ontmoeting en gezamenlijk onderzoek. Dat is precies de functie van het multifunctionele Circular House. Bovendien is het gebouw een nieuwe ‘eye catcher’ voor de Chemelot Campus. Doordat de weg tot de campus onder het gebouw door loopt en het zo letterlijk een verbinding tussen de campus en de samenleving is.

Co-creatie functie

We hebben een verscheidenheid aan functies samengebracht op één plek met Brighthouses (generiek verhuurbare kantoor- en labomgevingen) , Maker Spaces en gemeenschappelijke faciliteiten zoals de expo en co-creatie ruimtes. Deze ‘Meet & Co-create’ plekken bevinden zich in de overbouwing die tevens de functionele- en bouwkundige schakel is naar de andere gebouwen van de Brightlands Circular Space.

Project
Brightlands Circular House
Locatie
Geleen, Nederland
Opdrachtgever
Brightlands Chemelot Campus
BVO
9.000m2
Start ontwerp
februari 2023
Architect
Renze Evenhuis, Okan Turkcan, Guido Hartman, Steven Schulze, Joris Warndorff, Jan de Ruiter
Projectcoördinator
Okan Turkcan
Omschrijving
ontwerp incl. BIM coördinatie, interieurontwerp, uitvoering esthetische begeleiding

Wilt u meer weten? Wij vertellen u graag meer.

Gerelateerde expertises

We zijn er trots op dat opdrachtgevers zich in onze architectuur en werkwijze herkennen. Onze portfolio bestaat uit boeiende projecten; van kleinschalige herbestemmingen tot complexe nieuwe gebouwen en complete masterplannen. We staan bekend om het ontwerpen van hoogwaardige kennisomgevingen voor onderwijs en research en het transformeren van (jonge) monumenten, onze betrokken samenwerking, onze vanzelfsprekende toepassing van duurzaamheidsmaatregelen en onze uitgebreide ervaring met integraal samenwerken.