Broekbakema
Broekbakema

Expertise Transformatie

Circulair met een tweede leven

Ons architectenbureau geeft gebouwen graag een tweede leven. We willen leegstand voorkomen en gebouwen weer van deze tijd maken, ze opnieuw betekenis geven en waarde toevoegen.

Van kantoorgebouw tot rijksmonument

Bestaande gebouwen krijgen nieuwe functies, monumentale gebouwen worden gerestaureerd of krijgen zelfs compleet andere functies die passen bij de huidige tijd. We zijn ervaren in het begeleiden van diverse soorten transformaties, van modern kantoorgebouw en school tot musea en Rijksmonument.

Historie gecombineerd met hedendaags gebruik

Om gebouwen te kunnen transformeren is vakmanschap nodig. Ons architectenbureau heeft een scherp oog voor de historische waarden van een gebouw. We zetten onze creativiteit en kennis in om de kwaliteiten van het oorspronkelijk gebouw inzichtelijk te maken. De historische waarden combineren we respectvol met de actuele (technische) eisen ten aanzien van hedendaags gebruik en de identiteit van de huidige gebruiker. Zo ontstaat een nieuwe, inspirerende, niet alledaagse, karaktervolle omgeving.

Duurzaamheidsadvies voor bestaand vastgoed

We zijn volledig op de hoogte van de strenge en complexe eisen die aan bestaand vastgoed, erfgoed en monumenten gesteld worden en zijn in het bezit van BREEAM ‘In-use’ certificering. Daarmee is ons bureau in staat om ook voor bestaand vastgoed duurzaamheids quickscans uit te voeren voor onze opdrachtgevers en hen verder te adviseren over duurzame maatregelen.

Meer weten over transformatie en herbestemming?

Meer weten over transformatie en herbestemming?

Bekijk

Wilt u meer weten? Wij vertellen u graag meer.