Broekbakema
Broekbakema
Broekbakema directieteam

Renze Evenhuis en Marius Voets nieuwe partners bij Broekbakema

21 februari 2023

Per januari zijn Marius Voets en Renze Evenhuis mede-eigenaar, en daarmee partner, van Broekbakema. Zij waren al associate partner en staan nu officieel met Aldo Vos en Erik van Eck aan het roer van ons bureau. Het nieuwe directieteam zit vol energie en ambitie. Broekakema wil koploper zijn in het circulair ontwerpen van gezonde werkomgevingen. We feliciteren Marius en Renze en wensen hen veel succes!

Toekomst voor Broekbakema

Erik en Aldo zijn blij met de nieuwe directiepartners. Deze versterking is belangrijk voor de toekomstbestendigheid van het bedrijf. Met de lange historie van ons bureau ervaart Erik het als een kwestie van rentmeesterschap: ‘Ons bedrijf bestaat meer dan honderd jaar dankzij goed rentmeesterschap van onze voorgangers. Met zo’n reputatie denk je op jouw beurt uiteraard ook weer goed na over de toekomst. En wie het stokje van je overneemt. Renze en Marius zijn voor ons de uitgelezen partners. We zien ernaar uit om Broekbakema samen uit te bouwen en verder de toekomst in te loodsen.’

Vooroplopen met circulariteit

Wat drijft onze nieuwe partners eigenlijk persoonlijk? Beide maken zich hard voor circulariteit. Drastisch minder verspilling is helaas nog geen standaard in de bouw. Renze en Marius halen desgevraagd de ontwikkeling van werkomgevingen aan. ‘Ik zie in de wereld van R&D nog steeds het misverstand dat circulair bouwen een extra kostenpost is, terwijl je juist veel kunt besparen’, aldus Renze. Ook Marius weet dat er nog veel winst te behalen valt: ‘Materiaal uit gebouwen is vaak prima herbruikbaar. Ik merk regelmatig dat kansen voor hergebruik bij transformaties van bestaande- en historische gebouwen blijven liggen. Sloop of weggooien is vaak de reflex, toch zonde he…?’.

Gemeenschapsgevoel

Vooroplopen in circulariteit is geen doel op zich. Broekbakema streeft een groter doel na, vult Aldo aan: ‘Kijk, circulariteit moet je gewoon doen. Oftewel, handen uit de mouwen en het onderste uit de kan voor een duurzame en gezonde leefomgeving. Wij maken ook op andere manieren impact. Ons gaat het onderaan de streep om het welzijn van mensen en dat van de gemeenschap. Dat gemeenschapsgevoel en het community building met gebouwen zit sterk in ons bureau-dna. Van de Van Nelle Fabriek uit de begindagen van Broekbakema tot aan de gebouwen en gezonde werkomgevingen uit ons huidige oeuvre, zoals die van ABN AMRO, DSM of Canon‘.

Lees hier meer over onze visie. Of ben je benieuwd naar resultaten? Bekijk onze projecten hier.

Foto: Het nieuwe directieteam, v.l.n.r. Erik van Eck, Aldo Vos, Renze Evenhuis en Marius Voets.