Broekbakema
Broekbakema
van nelle fabriek broekbakema factory

Supervisie UNESCO Van Nelle Fabriek

Rotterdam, Nederland

2018 - heden

‘Het mooiste schouwspel van de moderne tijd’ noemde Le Corbusier de Van Nelle Fabriek in 1932, inmiddels uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Vol trots zijn wij weer coördinerend architect van ons allereerste project, ontworpen door de grondleggers van ons bureau, Brinkman en Van der Vlugt.

Het Rotterdamse icoon blijft bestemd voor de huisvesting van bedrijven en voor de organisatie van evenementen. In aanvulling hierop heeft Virgata, de nieuwe eigenaar, frisse ideeën over het gebruik van een aantal van de fabriekspanden. Door hier nieuwe voorzieningen onder te brengen, zal de Van Nelle Fabriek als campus nog levendiger en toegankelijker worden. Een plaats waar je niet alleen kunt werken, maar ook ontmoeten, eten, sporten en shoppen. Je bedrijf vestigen op zo’n aantrekkelijke locatie, wie wil dat nou niet?

De zorgvuldige inpassing van nieuwe functies in het Rijksmonument is Broekbakema op het lijf geschreven. Licht, lucht en ruimte vormen de basis van het ontwerp voor zowel de Van Nelle Fabriek als voor onze actuele ontwerpen. Met natuurlijke elementen maken we gezonde en inspirerende gebouwen vol daglicht waarin mensen optimaal kunnen werken en samenwerken.

‘Architecture, powered by nature to empower people’.

Architect:
Ir. Aldo Vos
Ir. Ruud van Ginneken
Lineke van der Wal
Okan Turkcan BArch

Projectcoördinator:
Marius Voets MArch

van nelle fabriek broekbakema factory