Broekbakema

Renovatie Belasting- en Douanemuseum

Rotterdam, Nederland

2009-2012

Een renovatie van het (deels) als Rijkmonument bestempelde Belasting & Douane Museum heeft er voor gezorgd dat het museum weer voldoet aan de huidige maatstaven voor publiek en medewerkers. De expositieruimten hebben een nieuwe inrichting gekregen en het museum is beter geschikt gemaakt voor lezingen, workshops en educatie. Ook het vaste meubilair is door ons bureau ontworpen. Vanuit een modern museumcafé met lounge is de nieuw ontworpen tuin te bereiken, als oase van rust in het drukke Rotterdam. Samen met de installatieadviseur zijn er innovatieve oplossingen bedacht om de installaties zorgvuldig weg te werken zonder de historische karakteristieken aan te tasten.

Architect:
Ir. Jan van Iersel
Han Rotgans AvB

Projectcoördinator:
Ing. Alvin Vrijhoeven
ir. Paul Kierkels

Volgend project

Vorig project

Alle projecten

Deel deze pagina