Broekbakema
Broekbakema

Virtuele tour voor leerlingen, medewerkers en schoolleiding Ashram College

21 oktober 2021

Ruimtelijk voorstellingsvermogen is een onmisbaar gereedschap voor architecten. Een nieuw gebouw zie je als architect vrijwel meteen voor je. Zelfs als ‘de inkt nog nat is’ van de allereerste ontwerpschets. Natuurlijk nemen wij onze opdrachtgevers nauwgezet mee op virtuele tour. Soms krijg je daarvan mooie 3D-filmpjes, alsof het gebouw al staat. Een mooi voorbeeld is het nieuwe Ashram College in Alphen. De bouw van de school staat op het punt om te beginnen.

VIRTUAL REALITY
Ter gelegenheid daarvan maakten we voor de medewerkers, leerlingen en de schoolleiding van onze opdrachtgever een virtuele tour door hun nieuwe gebouw. Check daarvoor dit filmpje. Deze manier van co-creatie oogst altijd veel waardering bij onze opdrachtgevers. Zo blijkt uit ons klanttevredenheidsonderzoek. Regelmatig zetten we onze klanten zelfs een VR-bril op. Ook al is dat in het begin wennen. Zo echt voelt dat.

HERGEBRUIK MATERIALEN
Voor het Ahsram College wilden we uiteraard een circulair en duurzaam ontwerp. Ook dat zie je terug in het filmpje met de virtuele tour. In de nieuwe school werken we bijvoorbeeld met houtmateriaal uit het oude gebouw, waaronder houten plafonddelen uit de oude gymzaal. Ze hebben straks een nieuw leven als bekleding van de binnenwanden van de aula. Het is een bijzondere aula in het hart van de school, tevens startpunt van de centrale looproute door het gebouw.