Broekbakema
Broekbakema

Uitreiking OMD Duurzaamheidsprijs

9 september 2022

De winnaar van de Open Monumentendag Duurzaamheidsprijs 2022 is bekend: we feliciteren Watertoren De Reusch uit Schimmert! ‘Ons’ Elevatorhuis neemt trots de mooie nominatie en prachtig juryrapport mee naar huis (foto: juryleden, eigenaren en architect van het Elevatorhuis).

De prijsuitreiking vond plaats op het terrein van de voormalige kunstzijdefabriek ENKA in Ede in de Westhal (De Fietser). Met 9.000m2 is dit gebouw op het ogenblik het grootste energieleverende rijksmonument van Nederland. De locatie past daarmee goed bij het landelijke thema van de 36e editie van de Open Monumentendag: Duurzaamheid.

Na een interessant programma, dankwoorden voor alle betrokkenen en natuurlijk de prijsuitreiking werd de Open Monumentendag 2022 feestelijk geopend door Harald de Boer (directeur Nederland Monumentenland) en Kees-Jan Dosker (directeur Nationaal Restauratiefonds).

We kijken terug op een mooie periode waarin we gezamelijk hebben laten zien dat het verduurzamen van een rijksmonument met behoud van monumentale waarde kán. Die boodschap blijven we graag uitdagen. We bedanken iedereen voor alle stemmen en positieve reacties!

Lees hier meer over het Elevatorhuis.