Broekbakema
Broekbakema
Next Material House (NEMHO) - Weert

Next Material House (NEMHO)

Onder één dak samenwerken aan innovatie en productontwikkeling

Op het terrein van Trespa in Weert is de nieuwbouw van het Next Material House (NEMHO) opgeleverd. De verschillende bedrijven van Broadview Holding – waaronder Arpa, Formica, Homapal, Trespa en Westag -werken voortaan onder één dak samen aan innovatie en productontwikkeling. Ons gebouwontwerp zorgt op de werkvloer voor maximale R&D-synergie tussen medewerkers.

Buiten valt je oog meteen op de bijzondere gevel van dit internationale ‘R&D-huis’. De gevelbekleding is van Trespa-makelij. We laten zien dat je met dit materiaal hele mooie dingen kunt doen. Eerlijk gezegd, waren de materiaalmogelijkheden voor ons onbekend, totdat we in 2017 voor het bedrijf aan de slag gingen. De nieuwste snufjes uit de productlijnen verwerkten we uiteindelijk als een showcase in het gebouwontwerp.

Nieuwbouw

Wat zijn we nu enthousiast over het eindresultaat. De zwarte buitengevel zit als een natuurlijke huid vol reliëf om het gebouw heen. Als het denkbeeldige huidpatroon van een slang zijn de Trespa-platen met wisselende structuren (textuur) tot klein formaat gezaagd. Dit patroon verbindt alle gevelonderdelen. Met de ‘huid’ vertellen we het verhaal van de materialen die binnen ontwikkeld worden. In dat concept gaan we terug naar de natuurlijke oorsprong van het materiaal van Trespa, waaronder voornamelijk (70%) hout. Je ziet dit nu terug in de uitstraling van de nieuwbouw. Door de combinatie van de zwarte huid en witte lamellen heeft het gebouw bovendien een hele sterke- en eigen identiteit.

Open werkomgeving

Van buitenaf zie je meteen wat er in de laboratoria gebeurt. We gaven de ‘labvleugels’ in het gebouwontwerp een prominente plek aan de buitengevel. De lamellen en het overstek houden de directe zoninval tegen. Binnen hebben medewerkers hun werkplek in het hart van het gebouw. Op elke werkplek kijk je dankzij dubbel hoge vides en daklichten met veel daglicht uit over de twee ‘labvleugels’. Het maakt optisch en functioneel bovendien één geheel van de kantoorruimten, laboratoria en klantruimten. Het interieur en exterieur lopen in elkaar over. Binnen komen Arpa-, Trespa- en Westag materialen terug in de afwerking van meubels, deuren en wanden. Samen met Trespa ontwikkelden we daarvoor nieuwe patronen. Bovendien komt het huidpatroon van de buitengevel binnen terug in gerecycled vilt. In de muren komen geïntegreerde magnetische whiteboards van Homapal. En in een deel van het meubilair zijn draadloze opladers van Formica verwerkt.

next materials house

Next Material House (NEMHO) - Weert

next materials house

Next Material House (NEMHO) - Weert

next materials house

Bedrijfscommunity

Of je nu in de laboratoria bent of in de kantoorruimten, je voelt je overal op de werkvloer met iedereen verbonden. Afdelingen en werkplekken liggen op loopafstand van elkaar. Daardoor voel je snel dat je deel uitmaakt van een hechte R&D- en bedrijfsgemeenschap. Het lichte- en open kantoorlandschap stimuleert de onderlinge samenwerking en kennissynergie. Dankzij een ‘lineaire opzet’ is uitbreiding van het gebouw relatief gemakkelijk. En is NEMHO voorbereid op bedrijfsgroei.

next materials house

Next Material House (NEMHO) - Weert

Next Material House (NEMHO) - Weert

Next Material House (NEMHO) - Weert

Gezond werkklimaat

Het gebruik van lichte kleuren in combinatie met houten elementen – voor onder meer de binnenpuien – zorgt voor een rustige werksfeer. In onze optiek is het voor een gezond werkklimaat in R&D-gebouwen belangrijk om kantoorwerkplekken en laboratoria ruimtelijk van elkaar te scheiden, maar visueel te verbinden. Die filosofie hebben we ook toegepast in het gebouwontwerp voor NEMHO.  Bovendien hebben we veel aandacht besteed aan groenvoorzieningen in- en om het gebouw. Daarmee krijgt de R&D-locatie van Broadview Holding in potentie het karakter van een campus. Een plek waar medewerkers, klanten en stakeholders graag naar toe komen voor R&D-samenwerking, co-creatie en inspiratie.

Next Material House (NEMHO) - Weert
Next Material House (NEMHO) - Weert
next materials house
next materials house
next materials house
next materials house
Project
Next Material House
Locatie
Weert, Nederland
Opdrachtgever
Broadview Holding
Start Ontwerp
2017
Oplevering
2020
Architect
Erik van Eck; Marieke Grimbergen; Sandra Sanchez de la Garza; Bouke den Ouden; Tessa Barendrecht; Carlijn Linssen
Projectcoördinator
Marieke Grimbergen
Beschrijving
R&D gebouw met laboratoria en kantoren

Wilt u meer weten? Wij vertellen u graag meer.

Gerelateerde expertises

We zijn er trots op dat opdrachtgevers zich in onze architectuur en werkwijze herkennen. Onze portfolio bestaat uit boeiende projecten; van kleinschalige herbestemmingen tot complexe nieuwe gebouwen en complete masterplannen. We staan bekend om het ontwerpen van hoogwaardige kennisomgevingen voor onderwijs en research en het transformeren van (jonge) monumenten, onze betrokken samenwerking, onze vanzelfsprekende toepassing van duurzaamheidsmaatregelen en onze uitgebreide ervaring met integraal samenwerken.