Broekbakema

Trinseo Compounding

Terneuzen, Nederland

2017-2018

Trinseo en Katoen Natie hebben de handen ineen geslagen en een nieuwe slimme productiefaciliteit voor kunststoffen gerealiseerd in een bestaande bedrijfshal in Hoek, Terneuzen. Broekbakema heeft de bijbehorende uitbreidingen van de hal te ontworpen.

Het kantoorgebouw is een stimulerende werkomgeving met verschillende soorten kantoor- en vergaderwerkplekken, laboratoriumruimtes en kleedruimtes. Het utility gebouw biedt ruimte aan diverse procesinstallaties. Vanuit een total engineering opdracht heeft Broekbakema in kort tijdsbestek de uitbreiding ontworpen en technisch uitgewerkt met samenwerkingspartners Tielemans, Huygen en Multical. Broekbakema was tevens verantwoordelijk voor de esthetische begeleiding en uitwerking van het interieur dat een verrassend huiselijk en groen karakter heeft gekregen. Hierin sluit het perfect aan op de huisstijl die Broekbakema reeds heeft ontworpen voor Trinseo Headquarters.

Al snel werd duidelijk dat op en in de directe omgeving van het gebouw veel procesinstallaties geplaatst gingen worden. Dit heeft geleid tot de keuze om de gebouwvolumes sober en abstract vorm te geven, om het gevelbeeld zo rustig mogelijk te houden. De 24-uurs bedrijfskantine is een aantrekkelijke verblijfsplek geworden met onder andere een keuken, krijtbordwand, picknicktafel, plantenrek en room divider met bank en aquarium. In de laboratoria op de begane grond worden in gecontroleerde omstandigheden de productieresultaten onderzocht en gemonitord.

Er is op de kantoorverdieping gekozen voor een multifunctionele zone waar ruimte is voor allerlei vormen van informeel overleg. Daarnaast is een afgesloten zone met werkplekken waar rust en concentratie centraal staan. De informele zone is verbonden met de benedenverdieping door middel van een vide met levende plantenwand. Een van de vergaderruimtes op de verdieping steekt uit in de productiehal, waardoor een 180 graden panorama met zicht op het geavanceerde productieproces is gerealiseerd.

Het eindresultaat is een oase: te midden van een zeer industriële omgeving word je verrast door een representatief kantoorgebouw met een inspirerend groen en huiselijk interieur.

Architecten:
Ir. Aldo Vos
Ir. Ruud van Ginneken (projectarchitect)

Interieurarchitect:
Ir. Tessa Barendrecht

Technisch Ontwerper:
Bouke den Ouden
Marc den Heijer

Klik hier om meer te weten over onze expertise in onderzoeksgebouwen.

Deel deze pagina