Broekbakema
Broekbakema

Interieur Vergadercentrum PKN

Eigentijds interieur voor PKN in voormalig militair hospitaal

In het voormalige ‘Militair Hospitaal Dr. A. Mathijsen’ ligt de prachtige vergaderlocatie van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). In opdracht van PKN kreeg het interieur van ons een frisse en eigentijdse uitstraling. De eigentijdse sfeer van het vergadercentrum doet het statige en sfeervolle pand weer eer aan.  

Transparant met veel daglicht

De indeling van het vergadercentrum van 500m2 werd overzichtelijker. De gangzone met een levendige vloer met visgraatpatroon biedt royale loopruimte. Daaromheen vind je zitjes en koffiecorners die als een verlengstuk van de gang werden ontworpen. De glazen wanden van de kleinere ruimtes accentueren de transparante uitstraling. De akoestische wanden met houtfineer zorgen dat je ook in de zalen langs de looproute rustig kunt vergaderen.

Maatschappelijke organisaties

Het oude hospitaal is een verzamelgebouw van PKN waar divers maatschappelijke organisatie samenkomen. Een aantal ruimten wordt gezamenlijk gebruikt waaronder het vergadercentrum. Binnen drie maanden creëerden we een inspirerende vergaderomgeving waar elke huurder zich thuis voelt. Het nieuwe interieurontwerp zorgt voor veel daglicht dankzij de nieuwe zichtlijnen tussen de voor- en achtergevel. Dat geeft riant uitzicht naar buiten en een ruimtelijk gevoel.

Natuurlijke sfeer

Dankzij het gebruik van basiskleuren ademen de negen vergaderplekken en de boardroom eenheid in verscheidenheid. Dat zie je onder meer terug in de lampen. De vergadertafels in de ruimtes zijn elk naar een verschillend ontwerp. Het gebruik van natuurlijke materialen met subtiele stofferingen en een warme kleurstelling zorgt voor een ingetogen en chique sfeer. In de zitmeubels in het uitloopgebied van de vergaderruimtes zijn planten verwerkt. Alles bij elkaar zorgt dit interieurontwerp voor een natuurlijke sfeer in het vernieuwde vergadercentrum van PKN.

Project
Interieur Dienstencentrum PKN
Locatie
Utrecht, Nederland
Opdrachtgever
Protestantse Kerk in Nederland
Start Ontwerp
2019
Oplevering
2020
Architecten
Marius Voets, Tessa Barendrecht, Okan Turkcan
Beschrijving
Nieuw interieur in verzamelgebouw voormalig militair hospitaal

Wilt u meer weten? Wij vertellen u graag meer.

  • Marius Voets MArch
  • Architect directeur

Gerelateerde expertises

We zijn er trots op dat opdrachtgevers zich in onze architectuur en werkwijze herkennen. Onze portfolio bestaat uit boeiende projecten; van kleinschalige herbestemmingen tot complexe nieuwe gebouwen en complete masterplannen. We staan bekend om het ontwerpen van hoogwaardige kennisomgevingen voor onderwijs en research en het transformeren van (jonge) monumenten, onze betrokken samenwerking, onze vanzelfsprekende toepassing van duurzaamheidsmaatregelen en onze uitgebreide ervaring met integraal samenwerken.