Broekbakema
Broekbakema

Opening Portiersloge op de groene Byondis Campus

19 september 2022

Het is zover: de nieuwe entree naar de groene Byondis Campus in Nijmegen is geopend! Het was een feestelijke opening op 16 september jl. waarbij eigenaar en ‘Chairman van de Byondis Board’ Jacques Lemmens, PhD, stilstond bij de ontwikkeling die Byondis de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en de duurzame plannen voor de toekomst. Samen met bouwpartners en toekomstige gebruikers woonden we dit feestelijke moment bij.

Byondis is een innovatief biofarmaceutisch onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf dat medicijnen ontwikkelt tegen kanker en auto-immuun ziektes. De zorg voor het welzijn van mensen zit in het DNA van de organisatie en dit is terug te zien op de groene campus van het bedrijf. Sinds 2008 werkt Broekbakema aan het stedenbouwkundig masterplan en aan de gebouwen van Byondis op deze groene campus. De nieuwe Portiersloge markeert de entree tot dit bijzondere gebied.

Broekbakema heeft het gebouw- en interieurontwerp verzorgd en in samenwerking met Ontwerpbureau StaLa het entreeterrein ontworpen en uitgewerkt. Door een sterke samenwerking met opdrachtgever en bouwpartners is er een multifunctionele entree gecreëerd met plek voor ontmoeting en kennisdeling. Ook past het gebouw bij de duurzame doelstellingen van Byondis. De Portiersloge is een gasloos, Bijna Energie Neutraal-gebouw (BENG) met een volledige PV-luifel, efficiënte lucht-warmtepomp, hoogwaardig geïsoleerde gevel en gebruik van thermische massa.

Enkele verduurzamende elementen zijn zichtbaar aan de buitenzijde van de Portiersloge. Zo is de karakteristiek luifel bedekt met zo’n 162 zonnepanelen. Hiermee wekt Byondis ongeveer 58.320 kWh per jaar op. Een prachtige opbrengst die bijdraagt aan de duurzame doelstellingen van de organisatie.

Deze nieuwe entree naar de groene Byondis Campus past bij het Byondis van vandaag en morgen. We feliciteren Byondis met deze mijlpaal!

Lees meer over de Portiersloge.

Foto: Abe Jonker,
Byondis eigenaars Huub Sanders en Jacques Lemmens verrichtten het officiële openingsmoment