Broekbakema
Broekbakema

Nieuw restauratieproject bij Diergaarde Blijdorp

28 september 2021

Opnieuw werken we aan een bijzonder project voor onze opdrachtgever Diergaarde Blijdorp. Na het flamingoverblijf is het dit keer de beurt aan de Bergdierenrots. Daarvoor komt een nieuwe rots in de plaats. Het huisje onder de oude rots blijft intact. Dat is namelijk een rijksmonument.

De rots werd ontworpen door Sybold van Ravesteyn en in 1941 gebouwd. Straks is de nieuwe iconische rots het middelpunt van het Himalaya-gebied. Het verblijf biedt vanaf volgend jaar onderkomen aan de kleine panda’s van Diergaarde Blijdorp.

Daarvoor is de oude rots intussen gesloopt. Op die plek staat nu een stalen raamwerk voor de bouw van de nieuwe rots. De nieuwe contouren zijn dus al aardig zichtbaar.

Daarmee is tegen het einde van het jaar alles in gereedheid voor de start van de daadwerkelijke restauratiewerkzaamheden. De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang, waaronder de productie van oude keramische tegels.

We houden je op de hoogte van deze bijzondere transformatie. Lees intussen hier verder over onze expertise op het gebied van transformaties.