Broekbakema
Broekbakema

Eerste steen DSM-Hoofdkantoor

30 september 2022

Een feestelijk moment: de eerste steen voor het nieuwe, duurzame DSM-hoofdkantoor in Maastricht is gelegd! Dit markeert de aftrap voor de start van de bouwfase. Voor DSM en in opdracht van Edge en 3W Real Estate ontwierpen wij een gezonde- en groene werkomgeving met ‘clubhuisgevoel’. De nieuwe thuisbasis ligt in het centrum van Maastricht, midden in de bruisende stadswijk Wyck.

VAN RIJKSMONUMENT EN OUDE BIOSCOOP TOT NIEUW DSM-HOOFDKANTOOR

Bijzonder aan dit project is de integratie van een rijksmonument met nieuwbouw met als resultaat een high-tech kantoorgebouw dat voldoet aan de hoogste klimaateisen. Het ensemble van twee gebouwen bestaat uit de Oude Ambachtsschool en de 3-laagse kantoornieuwbouw boven de bestaande parkeergarage van een voormalige bioscoop. Dankzij het atrium en het gevelontwerp – met een sterk ritme van verticale lamellen op de plint – straalt het nieuwbouwgedeelte één geheel en identiteit uit. De charme en de historische kenmerken van de voormalige ambachtsschool worden behouden. Het gebouw is volledig energie neutraal en Paris-Proof. Het kantoor zal meer dan 350 werkplekken bieden voor ruim 700 DSM medewerkers uit Nederland en daarbuiten.

Maastricht als thuisbasis

Annemarie Penn-te Strake, Burgemeester van Maastricht: “Als stadsbestuur van Maastricht zijn we zeer verguld met de komst van DSM. Zeker op deze plek waar we vandaag de eerste steen hebben gelegd. Hier, tegen de voormalige ambachtsschool aan, komen verleden en toekomst bij elkaar. Hier geven de oude maakindustrie en de innovatieve productontwikkeling elkaar de hand. Hier ontmoeten lokaal en internationaal elkaar. En dat is exact wat de stad Maastricht wil zijn: monumentaal en modern, traditierijk en trendy. Stad met historie en toekomst. Een internationaal bedrijf als DSM past naadloos bij die ambities.”

Volgende stap voor DSM

“Vandaag markeren we een volgende stap in de rijke historie van DSM, ontstaan in Zuid-Limburg, en inmiddels een bedrijf in voeding en gezondheid. Al 150 jaar geven we met wetenschappelijk onderbouwde oplossingen een pragmatisch antwoord op de uitdagingen van dat moment. Van het verwarmen van huizen met steenkolen naar het verduurzamen van de manier waarop wij met z’n allen voedsel produceren en consumeren. Dat doen we samen met al onze medewerkers en partners, en binnenkort ook vanuit het nieuwe hoofdkantoor in Maastricht” aldus Dimitri de Vreeze, Co-CEO Koninklijke DSM.

We kijken ernaar uit om dit gebouw voor de internationale DSM-community samen met alle betrokken partners te realiseren!

Lees hier meer over dit project.

Samen met opdrachtgevers en partners: EDGE en 3W real estate, BAM Bouw en Techniek – Integrale Projecten Zuid, EQUANS, ABT, Huygen, BBN, DGMR, Fokema & partners en vele andere betrokkenen.

Foto: Aron Nijs