Broekbakema
Broekbakema

dsm-firmenich behaalt BREEAM ‘Outstanding’ ontwerpcertificaat

3 juli 2023

dsm-firmenich bouwt, in nauwe samenwerking met Edge en 3W real estate, aan een duurzaam ‘Paris Proof’ hoofdkantoor in Maastricht. Het behalen van het BREEAM-NL Nieuwbouw 2020 ‘Outstanding’ Ontwerpcertificaat voor de nieuwbouw is een belangrijke mijlpaal in deze duurzame inspanningen, waar Broekbakema trots aan bijdraagt.

Het hoofdkantoor wordt gerealiseerd in de bruisende stadswijk Wyck, waar we een monumentale ambachtsschool en voormalige bioscoop transformeren tot een inspirerende en duurzame werkomgeving voor de dsm-firmenich-community. Dankzij een slim ontwerp en verfijnde constructie is het kantoor energieneutraal. Dit is het eerste ‘Outstanding’ certificaat volgens de nieuwste strengere versie van de BREEAM-NL Richtlijn en wordt toegekend aan milieuvriendelijke gebouwen die het welzijn van gebruikers bevorderen. Ondanks de complexiteit en strakke planning in de ontwerpfase is het certificaat behaald. Een mooie beloning voor alle inspanningen!

De duurzame ambities van dsm-firmenich gaan onverminderd voort. Samen met partners zoals DGMR (coördinerend en bouwfysisch adviseur BREEAM), ABT (constructief adviseur), Huygen (installatietechniek) en bbn adviseurs (bouwkostenmanagement) werkt dsm-firmenich nu toe naar het BREEAM-NL-oplevercertificaat.

Lees hier meer over dit project.

Foto: Aaron Nijs