Broekbakema
Broekbakema
masterplan

Vorderingen realisatie masterplan Brightlands Chemelot Campus

12 december 2018

In Geleen is een groene campus gerealiseerd, als stimulerende werkomgeving voor innovatief onderzoek, onderwijs en ontmoeting.

Sinds 2005 werkt Broekbakema als stedenbouwkundige supervisor aan het ontwerp en de realisatie van het masterplan van de Brightlands Chemelot Campus. Hier zijn diverse bedrijven en organisaties gehuisvest die zich bezig houden met het onderzoek naar en de ontwikkeling van materialen. Steeds meer onderdelen van het terreinontwerp van Broekbakema zijn inmiddels gerealiseerd.

De gebouwen worden verbonden middels de Shared Space: paden die gebruikt worden door voetgangers, fietsers en voor logistiek bestemmingsverkeer. De Shared Space paden variëren in breedte, afhankelijk van de vervoerstromen die erop zijn voorzien. De nadruk ligt er echter op het langzame verkeer doordat personenauto’s aan de randen van de campus of ondergronds worden geparkeerd. Zo is een stedenbouwkundig net ontstaan van aangename en veilige paden door het groen.

Broekbakema is voor een groot deel van de bebouwing verantwoordelijk geweest voor het bouwkundig ontwerp. Voorbeelden van succesvol opgeleverde en in gebruik genomen faciliteiten zijn de Portiersloge, het DSM Materialencentrum, Lanxess HQ, de Pilot Plants, de Startersfaciliteiten en het SABIC Technology Center.

De gebouwen kenmerken zich door hun bijzondere ruimtelijkheid en transparantie, waardoor de verbondenheid met de groene campus overal wordt beleefd.

Wilt u meer weten over ons ontwerp voor de Brightlands Chemelot Campus? Klik dan hier.

Wilt u meer weten over de campus zelf? Klik dan hier.