Broekbakema

bouw parklaan construction renovatie renovation elevatorhuis
6 december 2018

Bouwupdate Parklaan 8

Heel recent is in het Elevatorhuis aan de Parklaan in Rotterdam de glazen beloopbare vloer geïnstalleerd als onderdeel van onze renovatie. Het Elevatorhuis, ontworpen door Michiel Brinkman en gebouwd tussen 1914 en 1915, is een van de drie panden aan de Parklaan die gerenoveerd wordt door Broekbakema. De oorspronkelijke kwaliteit van de centrale hal komt weer terug dankzij de glazen vloer die het tongewelf met glas-in-lood bedekt. Deze was jarenlang dichtgezet, maar kan nu weer in het zicht gesteld worden dankzij de glazen vloer, waarmee daglicht diep in het gebouw kan treden. Uiteindelijk wordt nu de oorspronkelijke structuur van het gebouw weer zichtbaar en transformeert het gebouw naar een prachtige nieuwe werkomgeving waarin de geschiedenis afleesbaar is van de wanden.

Wilt u meer weten over Parklaan 8? Klik dan hier.

Wilt u meer weten over de geschiedenis van het gebouw? Klik dan hier.

Deel deze pagina