Broekbakema
Broekbakema
Océ eerste paal

Bouw Hoofdkantoor Océ van Start

8 oktober 2018

De bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Océ Technologies BV is afgelopen week van start gegaan met het feestelijk slaan van de eerste paal. Het nieuwe hoofdkantoor wordt verwacht maart 2020 af te zijn onder leiding van bouwconcern BAM.

De nieuwe ‘Green Landmark’ biedt plaats voor circa 550 werknemers en heeft een vloeroppervlak van 15.500m2. Als beginsel van dit complex ligt de Kyosei-filosofie van moederbedrijf Canon: samen leven en werken voor algemeen belang. De ‘Green Plaza’s’ zijn hiervan een weerspiegeling en vormen het meest kenmerkende element van het ontwerp. Deze dubbelhoge ruimtes verbinden alle kantoren als een groene, open plek om zo medewerkers en bezoekers bijeen te brengen. Elke Green Plaza heeft een andere oriëntatie, maar vormt altijd de schakel tussen het centrale atrium en de groene omgeving buiten en kan gebruikt worden voor ontmoetingen, rust maar ook vergaderen.

Eerder behaalde het nieuwe hoofdkantoor zijn ontwerpcertificaat met BREEAM ‘Excellent’ score van 70.48%. Zo bouwt Broekbakema verder aan een duurzame toekomst onder het motto “Architecture, powered by nature, to empower people”.

Wilt u meer weten over het nieuwe hoofdkantoor van Océ? Klik dan hier.

Wilt u meer weten over onze visie op duurzaamheid? Klik dan hier.

Wilt u meer weten over het bouwproces? Klik dan hier.