Broekbakema

wur
15 oktober 2020

WUR-bestuursvoorzitter slaat symbolisch 1e paal met Erik van Eck

De campus van Wageningen University & Research (WUR) krijgt een bijzonder gebouw erbij. Bestuursvoorzitter Louise O. Fresco sloeg in klein gezelschap de eerste paal van het Dialogue Centre. Natuurlijk was onze hoofdarchitect Erik van Eck erbij.

“Het ontwerp is prachtig”, aldus de bestuursvoorzitter. Daar doen we het voor natuurlijk. Erik van Eck hielp bij het symbolisch slaan van de eerste paal. Samen met de bouwpastor, de aannemer en de directeur Facilitair Bedrijf.

Nieuwbouw campus
In het Dialogue Centre vindt vanaf 2022 allerlei dialoog plaats tussen WUR, de campus-community en de samenleving. In de nieuwbouw zijn ook de academische plechtigheden (promoties), symposia en ontvangsten.

Gebouwontwerp
Dat gebeurt in drie houten paviljoens. Daartussen is een open ruimte met foyer. Het gebouwontwerp geeft een ruimtelijk gevoel. Je blijft overal in contact met de buitenwereld. Er is een buitengalerij. En vanuit de grote zaal kijk je uit op de Mansholtlaan.

Dialoog en community
Hoofdarchitect Erik van Eck vertelt hoe hij van binnen naar buiten ontwerpt: “Dialoog ontstaat uit openheid en verbondenheid binnen een community. Dat zie je hier terug in de transparante ruimte. De vloeiende en ronde vormen van de houten paviljoens. Ze zorgen voor een warme binnenwereld. Voor bewegingsvrijheid en dus een vrij gevoel”.

Duurzaam
Het Dialogue Centre is straks een ‘parel in het groen’. Zwevend boven het maaiveld en met een sedumdakbedekking. Natuursteen, glas en hout maken de nieuwbouw tijdloos, robuust, inspirerend en ingetogen. Die uitstraling past bij WUR en haar community. Het ontwerp is uiteraard ook duurzaam en zoveel mogelijk circulair.

Wilt u meer lezen over dit project? Bezoek de projectpagina hier.

Lees hier het nieuwsbericht van de WUR.

Deel deze pagina