Broekbakema
Broekbakema
stagiairs

Vier nieuwe stagiairs over ‘waarom Broekbakema?’ en hun visie op het vak

15 september 2021

Bij Broekbakema investeren we graag in jong talent. Daarom zijn we blij dat we vier nieuwe stagiairs aan boord hebben. Natuurlijk stellen we ze graag even aan je voor. In dit voorstelrondje stelden we ze maar een simpele vraag: “Waarom Broekbakema?”

ERFGOED EN VERDUURZAMING
Voor Anke Elenbaas was het direct duidelijk. Ze deed voor haar bachelor Bouwkunde aan de TU Delft ooit onderzoek naar het ontwerp van de Van Nelle Fabriek. ‘Dat maakt het bureau voor mij extra interessant. Net als de bureauvisie, de mens centraal, dat spreekt me erg aan’. Inmiddels volgt Anke een master Architecture aan de TU Delft. In haar tussenjaar wil ze hele specifieke praktijkervaring opdoen. ‘Pas bij een bureau krijg je alle fases van een ontwerpproces echt goed mee. Vooral erfgoed en verduurzaming spreken me aan’.

‘MINDFUL GEBOUWEN’
Kübra Özer werd meteen gegrepen door de passie voor duurzaamheid en circulariteit van het Broekbakema-team. ‘Hun duurzaamheidsvisie was voor mij een belangrijke reden. Maar ook de afwisselende projecten, van transformatie, erfgoed tot R&D’. Na haar studie aan de Sapienza Univiersity in Rome (master’s Degree in ‘Conservation/Restoration’) en Anadolu University in Turkije (Bachelor Degree Architecture) hoopt ze bij Broekbakema veel te leren over duurzaam ontwerpen. ‘Mijn passie is mindful gebouwen maken die goed samengaan met de natuur. Daar voelen mensen zich het prettigst’.

TIJDLOZE EN MENSELIJKE GEBOUWEN
Marijn van ’t Wout noemt als eerste z’n passie voor mens en natuur. ‘Gebouwen moeten bijdragen aan een betere leefomgeving’. Van duurzaamheid en natuurlijke werkomgevingen hoopt Marijn het nodige te leren van het team. ‘Ik vind die specialisaties en ervaring een heel sterk punt van Broekbakema. Net als alle kennis op het gebied van tijdloze gebouwen. Architectuur moet tijdloos zijn’. Marijn deed hierover de nodige kennis op tijdens zijn studie Gebouwde Omgeving aan de Hogeschool Utrecht en op dit moment Bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam.

WERKSFEER EN GROTE PROJECTEN
‘De koffie en prachtige werksfeer in de Van Nelle Fabriek telden voor mij ook best mee’, bekent Camiel Seignette. Hij heeft net z’n bachelor aan de TU Delft op zak, waar hij volgend jaar ook z’n vervolgstudie doet. ‘Maar natuurlijk gaat het me vooral om de ervaring op grote projecten, zoals het ABN AMRO-hoofdkantoor’. Die praktijkervaring is heel waardevol. ‘Met zo’n Paris Proof gebouw leer je zoveel over duurzaamheid, maar ook comfort en hoe je natuurlijke elementen inzet. En natuurlijk hoe alles ook nog eens esthetisch samenkomt’.

Zou je ook bij Broekbakema stagiair willen worden? Bekijk dan onze actuele vacatures op de website.