Broekbakema
Broekbakema
webinar

Van thuis- naar kantoorwerkplek: webinar vitaliteit op de werkvloer (18 mrt. 15.00)

9 maart 2021

Nederland gaat dit jaar weer naar kantoor. Dat is vrijwel zeker. Wat vraagt dat van kantoorgebouwen? En hoe houd je de kantoorwerkplek veilig en gezond? Luister en praat mee in onze online dialoogsessie over “de vitale werkvloer”. Samen met onze experts  vanuit de studio. Dit wil je niet missen. Donderdag 18 maart a.s. om 15.00.

Meld je hier aan.

Meer groen tegen ziekteverzuim
Is meer groen belangrijk voor een gezond binnenklimaat? Tia Hermans van Wageningen University meent van wel. Ze onderzocht de invloed van groen op ziekteverzuim. Haar bevindingen zijn opmerkelijk. Ze legt uit wat er volgens haar moet gebeuren. Aldo Vos – partner Broekbakema  vindt dat we de natuur naar binnen” moeten halen. Juist straks na corona. Hij vertelt je waarom.  

Preventie met gezond binnenklimaat
Medewerkers willen controle op het binnenklimaat. Geef je die niet dan ontstaat stress. Dat weet Marleen Spiekman van TNO. Zij onderzocht hoe je een gezond binnenklimaat regelt en optimaliseert (ook samen met medewerkers). Volgens Marleen ligt hier ook een sleutel voor preventie. Je hoort haar visie en onderzoeksbevindingen, inclusief dilemma’s rond de inzet van nieuwe technologie en klimaatsystemen 

Community building
Je hoort het nu overal. Kantoren zijn straks vooral een “clubhuis”; en daar moet je op voorbereid zijn.  Voor Erik van Eck – partner Broekbakema – is het belang van ontmoeting en gemeenschapszin nietnieuws. Met gebouwontwerpen kun je medewerkers een “zetje geven”. Voor meer onderlinge ontmoeting, samenwerking, verbinding en dus “community building”. Erik deelt zn ervaring en visie.  

Nudging 
Di“zetje” heet in de gedragspsychologie “nudging”. Met die drijfveer startte Jan van Betten tien jaar geleden Nudge. Om Nederland “van onderaf” een duwtje te geven voor meer duurzaamheid. Nu is Nudge éévan de grootste communities van bedrijven, burgers en overheden. Jan deelt z’n verassende kijk op de toekomst van “het hoofkantoor”. Ook gaat hij in op de impact van “nomadisch werken”. En het bouwen van “vitale communities”. 

Praat je mee? 
We zijn natuurlijk heel benieuwd naar jouw visie en verwachtingen. Hoe kijk jij naar de toekomst van gezonde gebouwen? En vitaliteit op de werkvloer? Laat het ons weten. Zien we je op 18 maart om 15.00?