Broekbakema
Broekbakema

Transformatie Rijksmonument tot nieuw DSM-Hoofdkantoor

9 september 2021

DSM verhuist in 2023 naar Maastricht. Sinds kort werken we in opdracht van Edge en 3W Real Estate aan het ontwerp van hun nieuwe hoofdkantoor. Een Rijksmonument in in het stadsdeel Wyck ondergaat daarvoor een bijzondere transformatie. Een uitbreiding met nieuwbouw maakt daarvan deel uit. Het toekomstige hoofdkantoor moet aan de hoogst denkbare duurzaamheidsstandaard gaan voldoen. Een prachtig en inspirerend project dat ons helemaal op het lijf is geschreven.

VOLLEDIG PARIS-PROOF
DSM is een ‘purpose-led’ bedrijf dat actief is op het gebied van gezondheid, voeding en duurzaam leven. Het nieuwe kantoorgebouw weerspiegelt deze waarden. Dit wordt een Rijksmonument dat aan alle klimaateisen van Parijs voldoet. Dat maakt dit project extra bijzonder. Voor de nieuwbouw is het de ambitie is om straks aan de hoogste BREAAM-duurzaamheidsclassificatie te voldoen (Outstanding).

WELZIJN MEDEWERKERS
Dankzij de transformatie gaan het historische monument de Ambachtsschool en de oude Euroscoop-bioscoop op in één gebouw. Het oude karakter van de school blijft deels behouden. De samenvoeging leidt tot 6.500 m2 aan gezonde- en hybride werkplekken met veel natuurlijk licht. We creëren een optimaal gevoel van welzijn en ‘veiligheid’ voor alle internationale DSM-medewerkers die in de nabije toekomst weer teruggaan naar kantoor.

GEZOND CLUBHUIS

In het biofilische gebouwdesign komen veel open ruimtes en onder meer een dakterras. Kortom een uitnodigend ‘clubhuis’ waar de ‘internationale DSM-community’ in- en om het gebouw volop contacten kan leggen voor samenwerking en kennisuitwisseling.