Broekbakema
Broekbakema
Rivierahal Blijdorp transformatie Broekbakema

Rivièrahal Diergaarde Blijdorp

Transformatie Rivièrahal Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp restaureert de monumentale Rivièrahal, een iconisch gebouw uit 1940 ontworpen door architect Sybold van Ravesteyn in neobarokke/functionalistische stijl. Het gebouw krijgt een nieuwe bestemming en zal in verschillende fasen worden gerestaureerd.

Deze restauratie omvat de centrale hal, de Victoriaserre, het Mensapenverblijf en het Dikhuidenverblijf. De eerste fase van het project richt zich op de Victoriaserre. De karakteristieke ronde vijver met de indrukwekkende reuzenwaterlelie Victoria Amazonica blijft een essentieel kenmerk van deze monumentale serre. Daarnaast omvat de restauratie van de Rivièrahal ook de creatie van een voorplein met terras en ontmoetingsplek, toegankelijk buiten de openingstijden van de Diergaarde.

Het team van Broekbakema, betrokken bij de transformatie en restauratie van verschillende monumenten in Blijdorp, waaronder de Bergdierenrots, Dikhuidenvleugel, diverse houten stallen, het Giraffenhuis en de Theeschenkerij, is verheugd om ook een bijdrage te leveren aan de plannen voor de restauratie van de Rivièrahal.

Rivierahal Blijdorp Victoriaserre transformatie Broekbakema
Rivierahal Blijdorp transformatie Broekbakema

Wilt u meer weten? Wij vertellen u graag meer.

  • Marius Voets MArch
  • Architect directeur
  • Contact

Gerelateerde expertises

We zijn er trots op dat opdrachtgevers zich in onze architectuur en werkwijze herkennen. Onze portfolio bestaat uit boeiende projecten; van kleinschalige herbestemmingen tot complexe nieuwe gebouwen en complete masterplannen. We staan bekend om het ontwerpen van hoogwaardige kennisomgevingen voor onderwijs en research en het transformeren van (jonge) monumenten, onze betrokken samenwerking, onze vanzelfsprekende toepassing van duurzaamheidsmaatregelen en onze uitgebreide ervaring met integraal samenwerken.