Broekbakema
Broekbakema

Portiersloge bezorgt bezoekers Byondis-campus binnenkort een warm welkom

16 november 2021

Het nieuwe entreegebied voor de Byondis-campus in Nijmegen is komend voorjaar klaar. De bouw van de karakteristieke Portiersloge maakt inmiddels een vliegende start. Zowel Byondis als Synthon ontvangen hier straks hun bezoekers. Men kan straks hoofdzakelijk lopend of fietsend het terrein op. De campus wordt een groene- en autoluwe oase, een markante plek binnen het omringende industriegebied.

HERKENBAAR TOEGANGSPUNT
De contouren van de campus zijn steeds zichtbaarder. Ons ontwerp voor de Fasttrack Offices Synthon werd eerder dit jaar opgeleverd, even als het eerste autoluwe deel van de campus. Met de portiersloge is nu het entreeterrein aan de beurt. Zowel voor bezoekers als medewerkers wordt deze plek een herkenbaar toegangspunt.

ONTMOETINGSPUNT
De inrichting van het entreegebied zorgt straks voor een scheiding van verkeersstromen, waaronder fietsers en voetgangers. Daardoor wordt de campus een groene- en autoluwe plek. De Portiersloge vormt bij binnenkomst een belangrijk ontmoetingspunt. Dankzij de ruimtelijke vide zal het sfeervolle gebouw voor de bezoekers meteen een warm welkom uitstralen.

MULTINFUNCTIONEEL
De Portiersloge wordt multifunctioneel, met voorzieningen voor de campusbeveiliging en de coördinatie van onderhoudswerkzaamheden op  het terrein. Dankzij de samenwerking met Pieters, DGMR, Bouwbedrijf Berghege, Verstappen van Amelsfoort en Gabriels Elektrotechniek realiseerden we in recordtijd alle ontwerpfases. Dat duurde acht maanden tot aan het uitvoeringsgereed ontwerp, waarvoor de gemeente Nijmegen in september de omgevingsvergunning verleende.

Lees hier de projectpagina van de Portiersloge.