Broekbakema
Broekbakema
Océ breeam

Océ behaalt BREEAM ‘Excellent’-score

14 februari 2018

Het nieuwe hoofdkantoor van Océ heeft het BREEAM ‘Excellent’-ontwerpcertificaat behaald. Het ontwerp van het nog te bouwen hoofdkantoor heeft 70,48 % gescoord en dat staat voor ‘Excellent’, de op een na hoogste score van BREEAM. Dit is het tweede ontwerp van Broekbakema dat dit duurzaamheidscertificaat heeft behaald.

Het nieuwe hoofdkantoor is een ‘Green Landmark’ en geïnspireerd op de Kyosei filosofie van moederbedrijf Canon: het samen leven en werken voor het algemeen belang. De zogenaamde ‘Green Plazas’ geven hier uiting aan en zijn een kenmerkend element van het ontwerp. Deze groene, publieke ruimten verbinden medewerkers en bezoekers. De ‘Green Plazas’ zijn steeds gekoppeld aan twee kantoorvloeren en ingericht als binnentuin. Zij functioneren als de centrale ontmoetingsplek, zijn onderling met elkaar verbonden en vormen de verbindende schakel tussen alle afdelingen van het nieuwe hoofdkantoor. Elke ‘Green Plaza’ heeft een andere positie, maar is altijd naar buiten toe georiënteerd.

De bouw van het hoofdkantoor van het Limburgs printtechnologieconcern Océ-Technologies B.V. zal starten in mei 2018 en neemt naar schatting anderhalf jaar in beslag. Binnenkort zal het ontwerpcertificaat worden uitgereikt.

Lees hier meer over het nieuwe hoofdkantoor van Océ.

Wilt u meer weten over Océ? Klik dan hier.