Broekbakema
Broekbakema
fasttrack

Hoogste punt voor nieuwbouw Synthon op groene hightech campus

12 augustus 2020

Het gaat hard met de nieuwbouw van de Fasttrack Offices van onze opdrachtgever Byondis. Voor de bouwvak bereikte de hoofdaannemer het hoogste punt. In het nieuwe kantoorgebouw op de Byondis-campus werken straks 175 medewerkers. Naar verwachting nemen zij begin volgend jaar hun intrek in het kantoor. Dit is het vierde gebouw op rij dat we ontwierpen voor deze groene hightech campus. Dat voelt wel even als een extra mijlpaal.

Nieuwbouw
Het nieuwe gebouw telt vier verdiepingen. Je komt binnen via een atrium met veel groen en informele ontmoetingspunten. Daar liggen ook diverse houten terrassen. In het midden staat een prachtige 10 meter hoge boom. Aan weerszijden van het atrium kun je rustig en geconcentreerd werken.

Groen werkklimaat
De open gevel en daklichten geven veel daglicht. Vanuit het gebouw heb je een mooi uitzicht over de groene campus. Passieve zonwering en verticale lamellen isoleren het gebouw. De regenwaterafvoer van het dak gebeurt via het omliggende landschap. Het water infiltreert hier in de zogenoemde wadi’s (met grind en zand gevulde greppels waarover je heen kunt lopen). Ook is aansluiting mogelijk op een collectieve WKO.

Community
De nieuwbouw ligt aan een historisch en bomenrijk laantje. Dat geeft het nieuwe kantoor extra allure. We kijken nu al uit naar de eerste reacties van medewerkers. Als zij zich direct thuis- en trots voelen, is onze missie geslaagd. Wij doen niets liever dan mensen bij elkaar brengen. Het gaat ons om dat community-gevoel. Dat begon twaalf jaar geleden.

Masterplan
Toen ontwikkelden we het masterplan voor de Byondis-campus (voorheen Synthon BioPharmaceuticals). Je ziet het nu met elk gebouw van de grond komen. Wat ooit een grauw terrein was, ontpopt zich stukje bij beetje tot een groene campus en oase op dit industrieterrein in Nijmegen-West.

Gebouwontwerp
De nieuwbouw is straks onder andere de thuisbasis van Synthon. Het bedrijf maakt generieke humane medicijnen. Synthon werd eerder afgesplitst van Byondis. Dit is het vierde gebouwontwerp uit het masterplan. Het multifunctionele onderzoeksgebouw FTOL stond er als eerste in 2011. Al snel volgden andere bedrijfsgebouwen, waaronder de ADC Cleanroom (2012) en een proeffabriek voor ‘antibodies’ met een mAb-cleanroom (2015).

Co-creatie
Bij de nieuwbouw van de Fasttrack Offices werken we in co-creatie met Byondis en Synthon. Dat doen we natuurlijk ook met onze bouwteam-partners, waaronder de hoofdaannemer Berghege, Pieters Bouwtechniek (constructie) en DGMR (bouwfysica).

Lees hier het nieuwsbericht van Byondis met een video van het hoogste punt.