Broekbakema
Broekbakema

GSG Leo Vroman wint Passief Bouwen award 2017!

14 april 2017

GSG Leo Vroman is de eerste middelbare school die gebouwd is volgens de principes van Passief Bouwen en van Frisse Scholen. Op 13 april is tijdens het Internationaal Duurzaam Bouwen congres de Passief Bouwen Award uitgereikt aan de school.

Een Frisse School is een schoolgebouw met een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu. Energiegebruik en een gezond binnenklimaat kunnen soms tegenstrijdig zijn. Voldoende ventilatie is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat, maar ventileren kost ook energie. Een slechte kwaliteit van binnenmilieu leidt tot gezondheidsklachten.

Een passief gebouw is extra goed geïsoleerd en tochtvrij. Dat is energiebesparend en comfortabel. In combinatie met slim ontworpen installaties verbruikt de school extreem weinig energie. Veelal is de aanwezigheid van mensen voldoende om het gebouw warm te houden. Goed geïsoleerde gebouwen hebben de neiging om in de zomer te warm te worden. Via nachtventilatie wordt het betonnen skelet ’s nachts gekoeld met buitenlucht.

Lees hier meer over het ontwerp

Lees hier meer over de prijsuitreiking op 13 april 2017