Broekbakema
Broekbakema

Bijzondere integratie van disciplines bij bouw Brede School in Houtwereld

24 februari 2016

Momenteel wordt er druk gebouwd aan de Brede School in Lisse. Een school speciaal voor kinderen die extra zijn gebaat bij rust en structuur. Het besloten schoolplein draagt hieraan bij, net als het vele groen waar de lokalen op uitkijken. Maar zéker ook het gebruik van veel hout zorgt voor een rustige, geborgen omgeving met weinig contrasten.

In nummer 3 van Houtwereld is een artikel verschenen over de bijzondere integratie van architectuur, constructie en installaties in de Brede School. Deze drie disciplines komen op een unieke manier samen in een volledig houten constructie met kanaalplaten.

Beperkte budgetten, een maximale hoogte én de wens om een Frisse School te bouwen, vroegen om een innovatieve oplossing voor de vloeren, plafonds en het dak. Een houten kanaalplaat bood die oplossing in de vorm van een slimme combinatie van constructie, akoestische maatregelen en ventilatie. Een combinatie die nog niet eerder zo is uitgevoerd. Wij zijn enthousiast en hopen het in de toekomst vaker toe te passen!

Lees meer over de Brede School