Broekbakema
Broekbakema

Architectuurmaand ’23 Wandelroute: Bekijk transformatie in Rotterdam

6 juni 2023

Benieuwd naar markante Rotterdamse gebouwen die vertellen over verleden, heden en toekomst? Ter ere van Rotterdam Architectuurmaand ’23 heeft het team van Broekbakema een speciale wandelroute samengesteld, zodat je met eigen ogen transformatie van erfgoed kunt bewonderen. Wandel door het hart van de stad en kom meer te weten over de verhalen die schuil gaan achter de facades.

Unieke wandelroute door hartje Rotterdam

Ontdek tijdens deze 6 kilometer lange wandelroute 19 gebouwen die een belangrijke rol spelen in de ruim honderdjarige geschiedenis van ons architectenbureau Broekbakema. Van het Schielandshuis (waar Napoleon nog heeft gelogeerd) tot de Lijnbaan (de eerste autovrije winkelpromenade). ‘Het is dé gelegenheid om een greep uit de geschiedenis en het erfgoed van Rotterdam te ontdekken en te horen hoe we bestaande gebouwen in oude luister kunnen herstellen met oog voor de monumentale waarden’, aldus Marius Voets, architect-directeur bij Broekbakema.

Wandel mee en laat je inspireren

Elk gebouw op deze route heeft een bijzonder verhaal te vertellen. Om deze verhalen mee te lezen, download je onderstaande wandelroute. Deze route brengt je ook langs kenmerkende plekken van Rotterdam, waaronder de bruisende winkelstraat de Lijnbaan, het prachtige Museumpark en langs de oevers van de Maas.

  • DOWNLOAD HIER de complete wandelroute compleet mét verhalen van toen en nu (A4 printversie).
  • DOWNLOAD HIER de route als GPX-bestand, leesbaar via een wandelapp (zoals Wandelnet).

Lees hier meer over de wandelroute.