Broekbakema
Broekbakema

Bekijk transformatie

Wandelroute door hartje Rotterdam

Benieuwd naar markante Rotterdamse gebouwen die vertellen over verleden, heden en toekomst? Wandel door hartje Rotterdam en kom meer te weten over de verhalen die schuil gaan achter de facades tijdens deze 2 uur durende wandeling.

Ken je bijvoorbeeld het Schielandshuis waar de Franse keizer Napoleon ooit logeerde? En heb je al eens gehoord van de eerste autovrije winkelpromenade? Het is maar een greep uit de roemrijke gebouwen en plekken in Rotterdam. Ontdek met eigen ogen de architectonische hoogstandjes die tot op de dag van vandaag springlevend zijn.

Deze unieke wandelroute neemt je mee langs langs 19 gebouwen die verweven zijn met de meer dan honderdjarige geschiedenis van architectenbureau Broekbakema. Onze voorgangers maakten allerlei iconische gebouwen in de stad en sommigen hebben wij op onze beurt weer duurzaam getransformeerd. Daar vertellen we je daar graag meer over.

Download hier de complete wandelroute compleet mét verhalen van toen en nu (A4 printversie):

WANDELROUTE

Download hier de route als GPX-bestand, leesbaar via een wandelapp (zoals Wandelnet):

GPX-BESTAND

Heb je vragen over deze wandelroute? Of wil je meer weten over transformatie van gebouwen? Laat het ons weten via info@broekbakema.nl