Broekbakema
Broekbakema
groene hart

‘Technisch hoogstandje’ bij verbouwing in het Groene Hart Ziekenhuis opgeleverd

11 maart 2021

Kijk, van dit soort uitdagende vragen houden we. Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) uit Gouda vroeg ons begin 2018 om mee te werken aan de verbouwing van de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) en de Centrale Scopenreinging Desinfectieafdeling (CSD). Belangrijk hierbij was dat deze CSA en CSD tijdens de verbouwing niet stilgelegd konden worden. De kwaliteit en veiligheid van de operatieve ingrepen moesten optimaal gecontinueerd worden.

Om over een robuuste en toekomstbestendige CSA te beschikken is besloten om voor een complete renovatie te gaan. Het ontwerp en de realisatie was een flinke puzzel, maar het is gelukt. Het ontwerp faciliteert nu heel gericht het primaire werkproces op de werkvloer. De CSA bevindt zich nu in een mooie grote ruimte met de meest moderne apparatuur, werkplekken op de juiste hoogte en een logische route. De CSA en CSD zijn één ruimte geworden. Voordeel hiervan is dat al het vuile materiaal op één plek binnenkomt.

We vroegen vooraf medewerkers en andere stakeholders naar hun wensen en eisen. De vernieuwing was nodig om komende jaren aan de strengste eisen voor veilig instrumentarium te kunnen voldoen. Ook wilde men een plek om elkaar te ontmoeten en even te ontspannen van het na het intensieve en minutieuze werk. Het resultaat daarvan is dat we een ‘huiskamer’ in het ontwerp opnamen. Een ontspannen plek om er even helemaal uit te zijn.

De realisatie hebben we opgeknipt in twee fases. Het was een uitdaging om dit op hun plaats te laten vallen, maar beide afdelingen konden gewoon openblijven. We zijn trots op het resultaat!

Bekijk het project op onze projectpagina.

Bezoek hier de website van het Groene Hart Ziekenhuis.