Broekbakema
Broekbakema

simBolic integreert energieprestatiesoftware van Sefaira in BIM-activiteiten

8 december 2014

simBolic, de start-up voor BIM diensten onder de vlag van architectenbureau Broekbakema, heeft de innovatieve ontwerpsoftware voor duurzame gebouwen van Sefaira geïntegreerd in een BIM-omgeving via Autodesk Revit. Daardoor is het mogelijk om prestatiegericht te ontwerpen voor alle soorten BIM-projecten.

simBolic heeft zijn BIM-activiteiten nu verder uitgebreid en loopt daarmee het voorop in de ontwikkeling van de informatievoorziening- en uitwisseling via een BIM model. Door de software volledig op te nemen in een BIM omgeving, krijgt de architect vroegtijdig informatie over de gebouwprestaties. Zo kunnen al in het ontwerpstadium beslissingen genomen worden die de prestaties van het gebouw positief kunnen beïnvloeden.

De software van Sefaira stelt architecten en andere ontwerpers in staat om real-time analyses te maken die helpen bij het ontwerpen van gebouwen met een hoge duurzaamheidsprestatie. Het gaat daarbij om prestaties op het gebied van energie, daglichttoetreding, CO2-uitstoot, thermisch comfort, constructie en operationele kosten.

Website Sefaira

Website simBolic