Broekbakema
Broekbakema

Schooldomein: Passiefschool Leo Vroman werkt!

7 juni 2016

In Schooldomein is een artikel verschenen over het nieuwe havo/vwo-gebouw van GSG Leo Vroman. De school is inmiddels anderhalf jaar in gebruik. Na de oplevering heeft eerst een groep van 200 leerlingen en docenten het nieuwe gebouw – en bijbehorende onderwijsconcept – getest. Tot dit schooljaar, waarin de complete groep van 900 havo/vwo-leerlingen zijn intrek nam in de nieuwe huisvesting… en de nieuwe school bevalt goed!

Het gebouw is een driehoek met afgeronde hoeken, waarin zich verschillende onderwijsdomeinen bevinden. Energetisch is dit een aantrekkelijke vorm, GSG Leo Vroman is dan ook de eerste passiefschool voor voortgezet onderwijs in Nederland.

Leerlingen hebben even moeten wennen aan het nieuwe onderwijsconcept met de onderwijsdomeinen. Een domein is een heel leerjaar bij elkaar, een thuisbasis voor een groep leerlingen en hun docenten, waarin ze een groot deel van hun tijd doorbrengen. Het zijn in feite grote pleinen, met een lokaal voor instructie en daaromheen ruimte voor verschillende werkvormen. De school heeft geen traditionele gangen met klaslokalen meer, maar daardoor is er méér ruimte per leerling.

Inmiddels hebben de leerlingen het gebouw tot hun thuishaven gemaakt, zitten ze overal in het atrium, in de trappenhuizen en buiten: de school werkt!

Lees hier het artikel in Schooldomein