Broekbakema

Rikilt VWA

Wageningen, Nederland

2005-2009

Het oorspronkelijke RIKILT complex, gelegen op de groene campus van Wageningen UR, bestond uit een sterk verouderd jaren ’50 kantoorgebouw dat is gesloopt, en een eind jaren ’70 laboratoriumgebouw. Vanwege het respect voor dit oorspronkelijke gebouw en een spannende dialoog tussen oud en nieuw is er gekozen om de nieuwbouw te laten contrasteren, zowel qua vorm als qua uitstraling. Door de nieuwbouw op poten te zetten en de onderbouw transparant vorm te geven met daarin de meest representatieve en openbare functies, ontstaat er levendigheid en doorzicht naar het bestaande gebouw op straatniveau. De bovenbouw, waarin de labs en kantoren zijn gehuisvest, zorgt door verschillende verdiepingshoogten en grote ramen die direct vanaf de vloer beginnen, voor een levendig maar tevens ingetogen gevelbeeld.

Architect:
Erik van Eck MArch
Ir. Oscar van Strijp

Projectcoƶrdinator:
Kees van Zwol

Deel deze pagina