Broekbakema

CVO Melanchthon

Bergschenhoek, Nederland

2007-2010

Deze school voor Gymnasium, Atheneum en HAVO onderwijs in Bergschenhoek wil continu kunnen veranderen en ruimte bieden om in zeer uiteenlopende samenstellingen onderwijs te krijgen en zelf te studeren. De nieuwbouw is ín en óp een dijklichaam gebouwd waardoor het gebouw status en kracht krijgt. Het gebouw kent zeer royale ingangspartijen. Beide ingangen worden verbonden door een ruimtelijk spel van grote open ruimtes – een drie verdiepingen hoog atrium en een gemeenschappelijke aula. Rondom deze ruimtes zijn alle functionele gebieden opgenomen die zich kenmerken door openheid en betrokkenheid op elkaar. Niveauverschillen in het terrein lopen door tot in de school en vergroten het contact tussen binnen en buiten.

Architect:
Ir. Jan van Iersel
Cees Schott AvB
Dipl. Ing. Michaela Stegerwald

Projectcoördinator:
Ing. Steven Schulze
Ir. Willeke van de Groep

Deel deze pagina