Broekbakema
Broekbakema

Opening state-of-the-art onderzoekscentrum DSM

18 november 2014

Op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen is het nieuwe onderzoekscentrum van DSM officieel geopend door Minister Kamp van Economische Zaken. Tijdens de opening spraken Minister Kamp, Dimitri de Vreeze, lid Raad van Bestuur Koninklijke DSM N.V, Roelof Westerbeek, president DSM Engineering Plastics en Atzo Nicolaï, president DSM Nederland over innovatieve oplossingen voor een duurzamere toekomst voor huidige en toekomstige generaties.

Minister Kamp benadrukte het belang van maatschappelijke uitdagingen van de toekomst op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en transport. De chemische sector draagt in belangrijke mate bij aan welzijn en vooruitgang. Het innovatieve vermogen van de chemische sector en de sterke regionale clusters van bedrijven en kennisinstellingen maakt de totale campus tot een plek die toponderzoekers over de hele wereld aantrekt en waar jonge ondernemers zich graag vestigen.

Het nieuwe onderzoekscentrum staat symbool voor de kracht van de chemische industrie in Nederland en het innovatieve karakter van DSM. Kantoren, laboratoria en een testhal zijn ondergebracht in het grote gebouw (19.000 m2 bvo), dat is ontworpen met het oog op de toekomst. Met het label ‘BREEAM Very Good’ zal de nieuwbouw voldoen aan de hoge duurzaamheidsambitie van DSM.

Ons architectenbureau was verantwoordelijk voor het integrale ontwerp van de nieuwbouw en speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het programma van eisen, de introductie van het nieuwe werken en de co-creatie met BIM. Ook de ontwikkeling van het masterplan van de Brightlands campus is het werk van ons bureau. Momenteel werken we aan diverse nieuwbouw en renovatie projecten op de campus.

Video opening onderzoekscentrum DSM