Broekbakema
Broekbakema

Océ kiest Broekbakema voor nieuw hoofdkantoor

30 april 2015

Broekbakema is de architect voor het nieuwe hoofdkantoor van Océ in Venlo. Dat heeft Océ, onderdeel van de Canon groep, vandaag bekendgemaakt.

Na een onderhandse aanbestedingsprocedure waarin verschillende scenariovoorstellen zijn gepresenteerd, is Broekbakema voor het project gekozen. De voorstellen van het bureau sloten volgens Océ naadloos aan bij de Kyosei filosofie van Canon: het samen leven en werken voor het algemeen belang. Ook de manier waarop de bosrijke omgeving van het plot onderdeel van de voorstellen is gemaakt, sprak tot de verbeelding.

‘Green landmark’ is het voorstel dat in de komende tijd samen met Océ verder uitgewerkt zal worden. Het gebouwconcept is gebaseerd op het verbinden van medewerkers en bezoekers door middel van groene, publieke ruimten, de zogenaamde ‘Green Plazas’. Deze ‘Green Plazas’, onderling met elkaar verbonden en steeds gekoppeld aan twee kantoorvloeren, zijn ingericht als binnentuin en functioneren als de centrale ontmoetingsplek. Ze vormen de verbindende schakel tussen alle afdelingen van het nieuwe hoofdkantoor. Elke ‘Green Plaza’ heeft een andere positie, maar is altijd naar buiten toe georiënteerd. Het nieuwe gebouw heeft straks naar verwachting 16.000m2 vloeroppervlak.

ABT, Nelissen, Multical en Quadrat maken tevens deel uit van het ontwerpteam.