Broekbakema
Broekbakema
Broekbakema-Brightlands Circulair House luchtrender

Nieuwe onderzoeks- en innovatieplek voor ontwikkeling circulaire plastics

25 januari 2024

Wij ontwerpen het Brightlands Circular House!

Na het winnen van de tender voor Chemelot Campus Vastgoed C.V is het definitief ontwerp intussen klaar en is de aanbesteding afgerond. Dit jaar start de bouw op de campus in Sittard-Geleen. We zijn natuurlijk trots om dit te mogen delen.

 

Nieuwe spil circulaire economie

We maken met onze gebouwontwerpen graag impact op de circulaire economie. Dit was opnieuw een uitgelezen kans, want het gebouw is straks de spil van Brightlands Circular Space, een nieuwe locatie met meerdere gebouwen voor de versnelling van het hergebruik van plastics. Het gebouwontwerp is uitgewerkt samen met Tielemans (constructie), Huygen (installaties), Cauberg (bouwfysica) en Brink Groep (projectmanagement en kostencalculatie). Het masterplan is opgesteld door Pauwert Architectuur in samenwerking met supervisor Jan van Iersel.
Broekbakema-Brightlands-Circulair-House-

Ontwikkeling circulaire plastics

De locatie Brightlands Circular Space belooft een game changer voor de ontwikkeling van circulaire plastics met technologische innovaties voor het hergebruik van kunststofafval. Baanbrekende innovatie, demonstratie en pilotproductie komen hier samen op één plek. Het Nationaal Groeifonds levert via het Circular Plastics NL (CPNL) programma een substantiële bijdrage van € 25 miljoen aan dit initiatief.

Broekbakema Brightlands Circulair House

Brightlands Circular House

Vanaf 2026 is Brightlands Circular House het kloppend hart van deze unieke demonstratie-faciliteit voor onderzoek en ontwikkeling. Onder het gebouw loopt straks de nieuwe entree van de Brightlands Chemelot Campus en dat maakt Brightlands Circular House tot een heuse eye catcher.

Broekbakema Brightlands Circulair House

Labs- en kantoren

Het gebouw is multifunctioneel dankzij een combinatie van Brighthouses, verhuurbare kantooromgevingen en lab units. Brightlands Circular House verbindt bovendien de verschillende gebouwen van Brightlands Circular Space met gemeenschappelijke voorzieningen voor gebruikers.
Broekbakema-Brightlands-Circulair-House-

Ontmoetingsplekken

Naast een inspirerende expo vind je in het gebouw allerlei plekken en ruimtes voor ontmoeting, samenwerking of co-creatie. Deze ‘Meet & Co-create’ plekken bevinden zich in de brug, de fysieke en functionele schakel voor de gebouwen van Brightlands Circular Space. Binnenkort delen we graag meer details met je over het ontwerp.