Broekbakema
Broekbakema

Nieuwbouw EnTranCe al volop in gebruik

29 juni 2015

Op 18 en 19 juni vond het TransFuture Festival plaats in de inspirerende omgeving van het nieuwe EnTranCe gebouw op de Zernike Campus in Groningen. Het festival is een tweedaags evenement over energie, duurzaamheid en nieuwe kansen. Met onder andere debatten en presentaties brengt het onderzoekers, studenten, jongeren, zzp’ers en bedrijven bij elkaar.

Voor het festival is gekozen voor de passende locatie van het EnTranCe complex. Dat is dé energieproeftuin waar studenten, onderzoekers en het bedrijfsleven samenkomen en waar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energie te volgen zijn. Broekbakema ontwierp het gebouw samen met pvanb architecten. In de nieuwbouw wordt de wetenschap met de praktijk verbonden en laat men ‘techniek’ aan de buitenwereld zien. Het complex beslaat in totaal drie delen: een bedrijfsverzamelgebouw voor onderwijs en kantoren, een loods voor de proefopstellingen en een met glas overkapt, afsluitbaar verbindingsplein dat fungeert als ontmoetingsplek en zorgt voor interactie tussen beide gebouwdelen.

Na de zomer zal EnTranCe officieel worden geopend, maar als trefpunt is het nu al volop in gebruik, met als vuurdoop de eerste editie van het TransFuture Festival.

TransFuture Festival

Projectpagina EnTranCe