Broekbakema
Broekbakema

Nieuw researchgebouw SABIC feestelijk geopend!

27 mei 2016

Vorige week is het nieuwe Research Centre van SABIC op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen geopend. SABIC heeft geïnvesteerd in een nieuw gebouw om de verschillende researchteams, die eerst verspreid over de regio Limburg werkten, bij elkaar te brengen.

Het bestaande gebouw ‘130’ bood de mogelijkheid om de diverse functies waar SABIC behoefte aan heeft – kantoren, laboratoria en de productie van prototypes – te combineren, maar daarvoor moest het gebouw wel behoorlijk worden aangepakt.

Samenwerking en kruisbestuiving zijn belangrijke uitgangspunten voor het ontwerp geweest. Naast de state-of-the-art laboratoria, waar onder andere nieuwe materialen worden ontwikkeld en getest, zijn óók de kantoren verre van traditioneel. Het oude kantoorconcept is vervangen door een innovatieve kantoorinrichting met een activiteit-gerelateerd werkplekconcept. Hierin wisselen open en gesloten ruimtes elkaar zoveel mogelijk af en er zijn een aantal bijzondere functies aan toegevoegd. Een voorbeeld hiervan is de brainstormruimte, waarin medewerkers worden gestimuleerd ‘out of the box’ te denken. Dit soort toevoegingen én het samenbrengen van de verschillende teams, maken ‘130’ tot een inspirerend onderzoekscentrum met het oog op de toekomst!

Lees meer over de feestelijke opening op de website van SABIC

DEEL DIT BERICHT