Broekbakema
Broekbakema

Nieuw interieur Trinseo sluit naadloos aan én stimuleert communicatie

24 mei 2016

Vanwege de wens om meerdere afdelingen bij elkaar te brengen, heeft Trinseo gekozen voor een nieuw gebouw op het Maintenance Value Park in Terneuzen. Het bedrijf produceert polystyreen, ABS, latex en styreen, de grondstof voor latex. In het nieuwe gebouw zullen kantoren, laboratoria en testhallen worden samengebracht.

Het gebouw zelf wordt door Cordeel/APF ontwikkeld en gebouwd. Broekbakema gaat aan de slag met de ‘fit out’, het interieur en het vormgeven en indelen van de verschillende kantoorruimtes, het restaurant, de laboratoria en testhallen.

Hiervoor hebben we Work Place Analytics toegepast; de online analysemethode van Innvire, waarmee we een bijzonder goed beeld hebben gekregen van de wensen en behoeften van de medewerkers van de verschillende afdelingen van Trinseo.

De uitkomsten hebben we naast de wensen van Trinseo gehouden én natuurlijk naast de mogelijkheden die het nieuwe gebouw zelf biedt. Op basis hiervan hebben wij een vertaling naar het interieur gemaakt. De mix van verschillende ruimtes sluit aan op de visie van Trinseo. Er komt een centrale plek in het gebouw waar gasten ontvangen worden, waar overlegd kan worden en waar het restaurant en de koffievoorzieningen zich bevinden. In dit ‘hart’ van het gebouw komen de verschillende afdelingen samen: dit versterkt de onderlinge communicatie en én zorgt voor bijzondere ontmoetingen.

Lees hier meer over Work Place Analytics