Broekbakema
Broekbakema

Meindert Booij ontvangt lintje!

26 april 2016

Vanochtend ontving architect-directeur Meindert Booij de Koninklijke onderscheiding van Burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Meindert Booij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange, vrijwillige maatschappelijke bijdrage. Hij heeft die bijdrage onder andere geleverd door ruim 24 jaar actief te zijn in het bestuur van de Stichting Bevordering van Volkskracht in Rotterdam. De Stichting verstrekt financiële steun aan iedereen met een goed plan voor Rotterdam.

Ook is Meindert voorzitter geweest van de stichting Volkskracht Historische Monumenten in Rotterdam. De stichting heeft inmiddels dertien beeldbepalende gebouwen, waaronder Rijksmonumenten en Gemeentelijke Monumenten, verworven en opgeknapt.

Daarbij heeft Meindert zelf de stichting De Stenen Tafel opgericht, waarmee hij het uitgeven van het boek over Brinkman en van der Vlugt in 2012 mede heeft mogelijk gemaakt.

En uiteraard met zijn bijdrage aan de Nederlandse architectuur en de talloze projecten waaraan hij bij Broekbakema heeft gewerkt.

Buiten architect en bestuurder is Meindert Booij een bijzonder sociaal mens; van harte gefeliciteerd met het dik verdiende lintje!