Broekbakema
Broekbakema

Inspirerende film over EnTranCe

21 april 2016

EnTranCe is een levend lab, waar nieuwe ontwikkelingen en technieken op kleine schaal worden getest. Onderzoekers, ondernemers, kennisinstituten, overheid en studenten komen er samen. Maar er is óók is er veel aandacht voor het overbrengen van deze innovaties naar de samenleving, en daarom lopen er bijvoorbeeld ook economen en psychologen rond in deze energie-proeftuin.

“Het is een dynamiek die ik soms weleens benoem als ‘een chaos is die op een heerlijke manier zichzelf organiseert’. De toevallige botsingen die in die dynamiek plaatsvinden, zijn soms zelfs heel waardevol.” (Wim van Gemert – EnTranCe inspirator).

De Hanzehogeschool heeft er een prachtige film over gemaakt: ‘EnTranCe – The Movie’. In de film komt een mooi voorbeeld van die implementatie in de praktijk uitgebreid aan bod. Ameland heeft de ambitie om in 2020 volledig zelfvoorzienend te zijn, op een duurzame manier. Het grootste zonnepark van Nederland wordt realiteit op het eiland, maar dat is nog maar het begin. Omgaan met energiepieken, brandstofcellen, hybride verwarmingsketels, groen gas maken van afval: dit wordt allemaal op micro-schaal op EnTranCe getest. Om het daarna op Ameland, op relatief kleine schaal, te kunnen toepassen.

Bijzonder om zoveel bedrijvigheid en innovatie in het gebouw te zien; nog geen jaar na oplevering is EnTranCe al een inspirerend broeinest!

Nieuwsgierig geworden naar de film? Bekijk hem hier

Of bekijk ‘EnTranCe – The Movie’ hier in het Engels