Broekbakema
Broekbakema

IKC De Bollenstreek in Bouwwereld

29 juli 2016

In de laatste editie van Bouwwereld is een artikel verschenen over het IKC De Bollenstreek in Lisse. De nadruk in dit artikel ligt voornamelijk op de bijzondere houten constructie, waarin ook de installaties zijn verwerkt. De foto’s bij het artikel zijn tijdens de bouw gemaakt, zodat de constructie extra goed zichtbaar is. Inmiddels is de school in gebruik genomen en feestelijk geopend!

Een grote uitdaging in het ontwerpproces was enerzijds de beperkte bouwhoogte van 7,00m, bepaald door het bestemmingsplan, en anderzijds het streven naar een royale verdiepingshoogte van 3,20m.

Door slimme houten kanaalplaten te gebruiken, kon een flinke overspanning worden gemaakt, zonder heel veel hoogte kwijt te zijn aan de constructie. Daarbij bieden de kanaalplaten de mogelijkheid om de luchtinblaas, lichtarmaturen en geluidsabsorptie Ín die constructie te verwerken. Zo zijn er geen leidingen en installaties zichtbaar, wat bijdraagt aan de oase van rust die de school vormt. Óók zorgt die royale verdiepingshoogte er mede voor dat het IKC De Bollenstreek een ‘Frisse School’ Klasse B is.

Lees er in detail over in het artikel en klik op onderstaande link.

Lees het artikel hier

Bekijk hier het project