Broekbakema
Broekbakema

Broekbakema werkt met prijswinnende, innovatieve software Sefaira

8 juni 2015

Afgelopen donderdag mocht Sefaira de prijs voor ‘Duurzame Innovation Pitch 2015’ in ontvangst nemen. De prijs wordt elk jaar uitgereikt door Dutch Green Building Council.

De software van Sefaira helpt ontwerpers duurzame gebouwen te ontwikkelen en energie- en daglichttoetredingsanalyses en -visualisaties in real-time te maken. Ook Broekbakema werkt met deze ontwerptool. Het programma biedt ons de mogelijkheid om onze ontwerpen vanaf het begin van het ontwerpproces te toetsen op het energieverbruik, het binnenklimaat en de kosten van een ontwerp. Samen met de uitstraling van het gebouw biedt dit een compleet beeld van een ontwerp. Hierdoor kunnen we een integraal advies uitbrengen aan onze opdrachtgevers: iets wat we als architecten niet eerder zo compleet konden doen.

Bij het ontwerpen van onze gebouwen hechten we groot belang aan duurzaamheid. Ons streven is om comfortabele gebouwen te maken met bouwkundige oplossingen, bijvoorbeeld door een optimale oriëntatie en vorm. Energiezuinig bouwen kan soms op gespannen voet staan met de leefbaarheid van gebouwen, daarom zoeken we naar innovatieve manieren om energie-, klimaat- en installatieadviezen te integreren in ons ontwerpproces. Met Sefaira maken we de bepalende factoren snel en eenvoudig inzichtelijk.

Broekbakema zal in de toekomst ieder ontwerp gaan toetsen met behulp van Sefaira.