Broekbakema
Broekbakema

Bouwvoorbereiding onderzoeksgebouwen in de Pilot Plant Area gestart

8 mei 2015

In opdracht van Brightlands Chemelot Campus ontwerpt Broekbakema de Pilot Plant Area in Geleen. In dit gebied worden diverse proeffabrieken gerealiseerd voor de huisvesting van verschillende Research & Development bedrijven. Momenteel vindt de bouwvoorbereiding plaats van de eerste drie Pilot Plants.

De Pilot Plant Area komt aan de rand van de onderzoekcampus in Geleen te liggen en zal daar een belangrijke rol vervullen als schakel tussen onderzoek en productie. De bedrijven die zich gaan huisvesten in de Pilot Plants houden zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen en optimaliseren van duurzame productieprocessen. De nieuwe voorziening zal hiervoor een representatieve en veilige omgeving bieden met een heldere logistieke opzet. In de Pilot Plants worden kantoren, laboratoria, productiehallen en technische voorzieningen samengebracht in een doelmatige en inspirerende werkomgeving, gelegen aan de groene onderzoekcampus.

Sinds 2008 is Broekbakema actief betrokken bij de ontwikkeling van de Brightlands Chemelot Campus. Ons bureau heeft niet alleen het masterplan voor de groene campus ontwikkeld, maar tevens diverse renovaties, herbestemmings- en nieuwbouwinitiatieven in het gebied vormgegeven.