Broekbakema
Broekbakema

Architecten in de dop

9 april 2015

Een plattegrond tekenen op schaal is aan menigeen niet besteed. De kinderen van de IMC Weekendschool kunnen er inmiddels wat van! Vier weekenden lang maken ze onder begeleiding van architecten van Broekbakema kennis met het vakgebied architectuur.

Zo stond het eerste weekend in het teken van het maken van een plattegrond op schaal. In het weekend erna hebben de twintig jongeren een programma van eisen en het ontwerp voor een school en schoolplein opgesteld. Ook het knutselen van een maquette van hun eigen droomhuis en het bezoeken van de bouw staat nog op het programma. De invulling ervan is op initiatief van Broekbakema in samenwerking met Het Nieuwe Instituut tot stand gekomen.

De IMC Weekendschool biedt voor aanvullend onderwijs voor jongeren tussen de tien en veertien jaar, afkomstig uit achterstandswijken. De jongeren volgen tweeënhalf jaar lang lessen van professionals om hun perspectieven te verbreden en hun zelfvertrouwen te vergroten.

Meindert Booij, architect directeur Broekbakema: “Door mijn bestuurslidmaatschap van Volkskracht kwam ik met de Weekendschool in aanraking. Een geweldig initiatief dat net als wij, ook midden in de maatschappij staat. Het is inspirerend en leerzaam om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan het enthousiasme en de ontwikkeling van kinderen”.