Latest news

noordzijde

20 March 2017

Uitbreiding woonzorgboerderij ‘Nooitgedacht’ van start

Aan de rand van Vlaardingen, in het natuurgebied Midden-Delfland ligt de historische woonzorgboerderij ‘Nooitgedacht’ waar mensen met een verstandelijke beperking wonen en werken. De historische boerderij ligt als centraal middelpunt tussen een aantal bijgebouwen waarin de cliënten hun kamers hebben. Omdat de gebouwen verouderd waren, zullen de woonvertrekken worden vergroot en aangepast aan de huidige tijd. De uitstraling van de boerderij laten we aansluiten op de landelijke omgeving, waarbij de donkere houten gevel doet denken aan een houten zwart geteerde boerenschuur. Naar verwachting is de bouw eind november gereed, zodat de bewoners voor de feestdagen hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe woning.

Uitgebreide projectinfo

SHARE THIS MESSAGE

nieuws-energy-academy-europe-wins-breeam-awards-2017

Energy Academy Europe wins International BREEAM Awards 2017

8 March 2017

Energy Academy Europe wins International BREEAM Awards 2017!

The jury in London causes a great celebration in Rotterdam and Groningen! Broekbakema and De Unie architects now see the outcome of their fruitful cooperation with all stakeholders; "Globally the best BREEAM building in the category of Mixed Use & Other.

The Energy Academy Europe is thé top research institute for the transition to sustainable energy. The building is a wonderful example by itself. We hope the building will inspire people worldwide. The natural energy of light, air, earth and water are available in abundance. The Energy Academy Europe is living proof that the energytransition is possible now. We just need to use our resources smart enough. In an open cooperation with all design team members, end users and with our ambitious client, we succeeded. The whole team is very proud!

More project information

SHARE THIS MESSAGE

schermafdruk-2017-02-17-11

17 February 2017

Broekbakema en WorkPeopleAnalytics, een echt partnership

In deze film komt het partnerschap tussen Broekbakema en WorkPeopleAnalytics van Innvire / Brinkgroep mooi in beeld. WPA geeft ons de mogelijkheid om opdrachtgevers op een efficiënte, digitale manier te helpen de eisen en wensen relevant voor hun project in kaart te brengen. Een voorbeeld van hoe wij gebruikmakend van innovaties in het ontwerpproces onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Juist ook in de fase voordat de ontwerpuitgangspunten helemaal uitgekristalliseerd zijn!

Bekijk de film

SHARE THIS MESSAGE

reloaded_lab_page_01-e1486380542506-1024x640

6 February 2017

Onderzoek “RELOADED” – Een gebouw als batterij voor alle seizoenen

Broekbakema doet regelmatig onderzoek naar innovaties die misschien nu nog niet, maar later wel zijn toe te passen in onze projecten. Ons onderzoek "RELOADED" gaat over onze zoektocht naar een beter gebruik van de seizoenen, in een metropool zoals New York. Op broekbakemalab.com presenteren wij dit onderzoek, waarvoor we het Metlife gebouw in Manhattan omtoveren in een gigantische batterij: zoutbaden in de top en een ijshal in de kelder!

RELOADED op Broekbakemalab

SHARE THIS MESSAGE

img_0454

31 January 2017

Transformatie weeshuis van Jan van Iersel in Leids Dagblad

De zeer geslaagde transformatie van het monumentale (en langdurig gekraakte) weeshuis in het hart van Leiden tot woningen van Jan van Iersel, is uitgebreid aan bod gekomen in het Leids Dagblad.

Lees hier het artikel

SHARE THIS MESSAGE

plaatje-van-pdf-gezonde-architectenselecties-768x1013-crop

24 January 2017

Richtlijn gezonde architectenselecties in gebruik

De BNA heeft samen met Architectuur Lokaal en ICS adviseurs de richtlijn gezonde architectenselecties gepubliceerd. De richtlijn is bedoeld als praktisch hulpmiddel voor opdrachtgevers, adviseurs en architecten bij het organiseren van architectenselecties. Roger Tan heeft een belangrijke bijdrage aan deze richtlijn geleverd vanuit zijn rol als BNA bestuurslid. In het ronde tafelgesprek georganiseerd door ICS adviseurs \ Schooldomein wordt nader ingegaan op de architectenselecties en de richtlijn.

Download de richtlijn hier

SchoolDomein artikel

SHARE THIS MESSAGE

SHARE THIS PAGE